News Mehedinti

Iată CE măsuri de siguranță trebuie să ia proprietarii de hoteluri și pensiuni din Mehedinți în această toamnă

Data: 25-9-2020

Cu sezonul rece ce bate la ușă, administratorii de hoteluri și pensiuni de pe întreg teritoriul României trebuie să se asigure chiar mai mult decât înainte că toate măsurile de siguranță sunt respectate cu strictețe. Aceasta pentru că, din cauza temperaturilor tot mai scăzute și a altor factori meteorologici, oamenii sunt mai predispuși la răceli în această perioadă. De aceea, dacă sistemul imunitar este deja slăbit, contaminarea cu noul virus se poate face mult mai rapid.

Așadar, pentru siguranța clienților și a angajaților, de care depinde bunăstarea afacerii tale, trebuie să respecți întocmai recomandările statului. De aceea, dacă vrei să te asiguri că totul merge conform planului, citește în continuare la ce aspecte trebuie să fii atent și în această toamnă!

Iată care sunt recomandările statului pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni!   

1. Creează un canal bun de comunicare

Întotdeauna, atunci când vine vorba de respectarea unor reguli, partea cea mai importantă este comunicarea. Dacă oamenii au înțeles exact ce, cum și, mai ales, de ce trebuie să facă ceva sau să se comporte într-un anumit mod, atunci problema e aproape rezolvată. De aceea, asigură-te că informația a ajuns corect și complet la interlocutorul tău.  

Începe cu personalul. Aceștia sunt cei care vor interacționa zilnic cu mulți oameni, de aceea trebuie să se protejeze constant. Așadar, măsurile de bază ca distanțarea fizică, igiena mâinilor și evitarea atingerii canalelor de transmisie ale virusului (gură, nas sau ochi), trebuie toate respectate cu strictețe. În plus, în special recepționerii trebuie instruiți suplimentar, astfel încât, în caz că le sunt cerute informații cu privire la politica unității în materie de măsuri de prevenție, să poată să răspundă clar și corect.  

Pentru oaspeți, asigură-te că ai optimizat comunicarea prin plasarea posterelor cu caracter informativ și de impact, cu informația esențială, sintetizată, pentru a se putea reține mai ușor.

2. Pregătește un stoc de echipamente de protecție

Ținând cont de faptul că echipamentele de protecție trebuie schimbate o dată la 3-4 ore, deoarece acumulează baterii și devin nocive, ai nevoie de un stoc complet de consumabile pregătit zilnic pentru personal. Acesta trebuie să includă obligatoriu măști de protecție, dezinfectante și mănuși și, dacă e nevoie, viziere sau ochelari de protecție. 

Desigur, investiția e destul de mare ținând cont că tot personalul are nevoie de acestea. Așadar, pentru a-ți diminua cheltuielile, caută ofertele promoționale. Spre exemplu, echipamentele de protecție medicală de la Arli vin în astfel de pachete ce conțin măști de protecție și dezinfectate bonus!

În plus, și oaspeții vor avea nevoie de un dezinfectant la intrarea în incintă și băile complet echipate sanitar, cu săpun și șervețele de unică folosință. Așadar, nu aștepta că stocurile tale să fie pe terminate, ci asigura-te că ai tot ce îți trebuie pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Planifică din timp procedurile pentru situațiile de criză

Cu toate măsurile de prevenție luate, situațiile neprevăzute tot pot să apară. De aceea, este necesar să gândești dinainte care este procedura în astfel de momente. Aceste scenarii diferă de la o incintă la alta, în funcție de structura ei și numărul de camere disponibile, astfel încât nu poate exista un plan universal care se poate aplica tuturor hotelurilor sau pensiunilor.

Cu toate acestea, există câteva întrebări după care te poți ghida în pregătirea lui: „Unde va fi carantinat bolnavul, până la venirea medicilor?”; „Cine va anunța ambulanța și ce trebuie să comunice?”; „Cum anunți ceilalți oaspeți despre acest eveniment?”; „Care sunt măsurile de izolare la care trebuie supuși contacții pacientului și pentru cât timp?”. 

Așadar, iată care sunt recomandările statului cu privire la măsurile de prevenție contra noului virus. Dacă ai grijă ca acestea să fie respectate cu strictețe, afacerea ta nu ar trebui să întâmpine niciun fel de problemă în această toamnă!

Sursa foto: Unsplash.com