News Mehedinti

Iată CE măsuri de siguranță trebuie să ia proprietarii de hoteluri È™i pensiuni din MehedinÈ›i în această toamnă

Data: 25-9-2020

Cu sezonul rece ce bate la ușă, administratorii de hoteluri È™i pensiuni de pe întreg teritoriul României trebuie să se asigure chiar mai mult decât înainte că toate măsurile de siguranță sunt respectate cu stricteÈ›e. Aceasta pentru că, din cauza temperaturilor tot mai scăzute È™i a altor factori meteorologici, oamenii sunt mai predispuÈ™i la răceli în această perioadă. De aceea, dacă sistemul imunitar este deja slăbit, contaminarea cu noul virus se poate face mult mai rapid.

AÈ™adar, pentru siguranÈ›a clienÈ›ilor È™i a angajaÈ›ilor, de care depinde bunăstarea afacerii tale, trebuie să respecÈ›i întocmai recomandările statului. De aceea, dacă vrei să te asiguri că totul merge conform planului, citeÈ™te în continuare la ce aspecte trebuie să fii atent È™i în această toamnă!

Iată care sunt recomandările statului pentru proprietarii de hoteluri È™i pensiuni!   

1. Creează un canal bun de comunicare

Întotdeauna, atunci când vine vorba de respectarea unor reguli, partea cea mai importantă este comunicarea. Dacă oamenii au înÈ›eles exact ce, cum È™i, mai ales, de ce trebuie să facă ceva sau să se comporte într-un anumit mod, atunci problema e aproape rezolvată. De aceea, asigură-te că informaÈ›ia a ajuns corect È™i complet la interlocutorul tău.  

Începe cu personalul. AceÈ™tia sunt cei care vor interacÈ›iona zilnic cu mulÈ›i oameni, de aceea trebuie să se protejeze constant. AÈ™adar, măsurile de bază ca distanÈ›area fizică, igiena mâinilor È™i evitarea atingerii canalelor de transmisie ale virusului (gură, nas sau ochi), trebuie toate respectate cu stricteÈ›e. În plus, în special recepÈ›ionerii trebuie instruiÈ›i suplimentar, astfel încât, în caz că le sunt cerute informaÈ›ii cu privire la politica unității în materie de măsuri de prevenÈ›ie, să poată să răspundă clar È™i corect.  

Pentru oaspeți, asigură-te că ai optimizat comunicarea prin plasarea posterelor cu caracter informativ și de impact, cu informația esențială, sintetizată, pentru a se putea reține mai ușor.

2. Pregătește un stoc de echipamente de protecție

Èšinând cont de faptul că echipamentele de protecÈ›ie trebuie schimbate o dată la 3-4 ore, deoarece acumulează baterii È™i devin nocive, ai nevoie de un stoc complet de consumabile pregătit zilnic pentru personal. Acesta trebuie să includă obligatoriu măști de protecÈ›ie, dezinfectante È™i mănuÈ™i È™i, dacă e nevoie, viziere sau ochelari de protecÈ›ie. 

Desigur, investiÈ›ia e destul de mare È›inând cont că tot personalul are nevoie de acestea. AÈ™adar, pentru a-È›i diminua cheltuielile, caută ofertele promoÈ›ionale. Spre exemplu, echipamentele de protecÈ›ie medicală de la Arli vin în astfel de pachete ce conÈ›in măști de protecÈ›ie È™i dezinfectate bonus!

În plus, È™i oaspeÈ›ii vor avea nevoie de un dezinfectant la intrarea în incintă È™i băile complet echipate sanitar, cu săpun È™i È™erveÈ›ele de unică folosință. AÈ™adar, nu aÈ™tepta că stocurile tale să fie pe terminate, ci asigura-te că ai tot ce îÈ›i trebuie pentru o perioadă mai lungă de timp.

3. Planifică din timp procedurile pentru situațiile de criză

Cu toate măsurile de prevenÈ›ie luate, situaÈ›iile neprevăzute tot pot să apară. De aceea, este necesar să gândeÈ™ti dinainte care este procedura în astfel de momente. Aceste scenarii diferă de la o incintă la alta, în funcÈ›ie de structura ei È™i numărul de camere disponibile, astfel încât nu poate exista un plan universal care se poate aplica tuturor hotelurilor sau pensiunilor.

Cu toate acestea, există câteva întrebări după care te poÈ›i ghida în pregătirea lui: „Unde va fi carantinat bolnavul, până la venirea medicilor?”; „Cine va anunÈ›a ambulanÈ›a È™i ce trebuie să comunice?”; „Cum anunÈ›i ceilalÈ›i oaspeÈ›i despre acest eveniment?”; „Care sunt măsurile de izolare la care trebuie supuÈ™i contacÈ›ii pacientului È™i pentru cât timp?”. 

AÈ™adar, iată care sunt recomandările statului cu privire la măsurile de prevenÈ›ie contra noului virus. Dacă ai grijă ca acestea să fie respectate cu stricteÈ›e, afacerea ta nu ar trebui să întâmpine niciun fel de problemă în această toamnă!

Sursa foto: Unsplash.com