News Mehedinti

Iata cum sa iti asiguri somnul la care ai visat pana acum

Data: 27-4-2023

Odihna joaca un rol important pentru fiecare dintre noi, iar modul in care dormim chiar isi lasa amprenta asupra capacitatii noastre de concentrare din timpul zilei. Cheia catre un somn de calitate este chiar mai accesibila decat ne-am fi asteptat, iar cele mai bune lenjerii de pat chiar fac diferenta. In schimb, cati dintre noi stim cum sa alegem cele mai bune lenjerii de pat? Regulile sunt chiar foarte simple si le vei descoperi mai jos.

Calitatea materialelor

Atunci cand alegem o lenjerie de pat, in primul rand, ne interesam de calitatea materialelor folosite la procesul de confectionare. Din start evitam amestecurile sintetice care nu asigura conditiile de care avem nevoie atunci cand ne odihnim. Bumbacul, microfibra, fibra de bambus, satinul, catifeaua, toate pot fi cateva variante grozave catre care sa ne orientam atunci cand ne punem dormitorul la punct cu lenjeriile de pat potrivite.

Dimensiunea lenjeriilor                                                  

Mai departe, conteaza dimensiunea lenjeriilor pentru ca una nepotrivita poate sa afecteze mult modul in care ne odihnim. Totusi, marimile sunt standard, ceea ce presupune ca nimeni nu va avea probleme in a gasi cea mai buna varianta. Astfel, intalnim unele dedicate paturilor cele mai mici, de o singura persoana, dar gasim si unele pentru paturile de dimensiuni medii si nu lipsesc, bineinteles, cele mai mari, pentru paturile queen sau king size.

Ingrijirea produselor

Regulile cu privire la ingrijirea acestor produse sunt foarte simple, ceea ce presupune ca nimeni nu va avea probleme in a tine cont de ele. Prin intermediul lor se prelungeste considerabil durata de viata a oricarei lenjerii, iar la acest capitol amintim de evitarea detergentilor slabi si inalbitorilor chimici, de folosirea fierului de calcat doar cand este permis si de setarea masinii de spalat la valoarea potrivita.

Sezonul potrivit

De asemenea, lenjerii de pat se aleg in functie de sezon pentru ca unele se comporta diferit in anumite perioade ale anului. Ideal este ca in lunile de calduroase din an sa ne orientam catre cele mai subtiri, care se pastreaza racoroase, pe cand iarna avem nevoie de lenjerii mai groase care sa ne asigure confortul pe care ni-l dorim.

Modelul adecvat

De acum tot ce mai ramane de facut este sa ne orientam catre modelul potrivit care sa fie ideal in dormitorul nostru, optiunile fiind foarte variate in acest sens. Pentru a nu da gres ne orientam catre cele mai versatile, intr-o singura culoare sau cu design minimalist, dar nu trebuie sa ne limitam la acestea. Merita luate in calcul si cele cu fel si fel de modele care aduc completarile dorite in dormitor, incepand de la cele cu teme florale, pana la cele cu masini, orase, peisaje, forme geometrice, desene abstracte, 3D si nu numai.

Nimeni nu trebuie sa plateasca o avere pentru lenjerii de pat de calitate, in special in conditiile in care le putem achizitiona direct online unde gasim imediat produsele preferate la cele mai bune preturi, dar ne asteapta si fel si fel de oferte atractive.