News Mehedinti

Încă TREI ZILE LIBERE pentru români. Află care sunt propunerile guvernanţilor

Încă TREI ZILE LIBERE pentru români. Află care sunt propunerile guvernanÅ£ilor

Data: 22-10-2013

Prin câteva proiecte legislative, aleÈ™ii USL mai propun încă trei zile libere. Asta în contextul în care românii au deja 12 zile sărbători legale, informează România TV

Comisia de muncă a Senatului dezbate marÅ£i trei proiecte de lege care au ca obiect instituirea de noi sărbători legale, implicit zile libere pentru angajaÅ£i.

Primul proiect, iniÅ£iat de un grup de deputaÅ£i PSD, propune acordarea unei zi libere a treia zi de PaÅŸti, însă Guvernul nu susÅ£ine adoptarea legii.

Un alt grup de pesediÅŸti vrea ca ziua ÎmpăraÅ£ilor Constantin ÅŸi Elena, 23 mai, să fie declarată sărbătoare legală.

O iniÅ£iativă similară vine ÅŸi din partea senatorului PNL Puiu HaÅŸotti, însă ziua vizată de acesta este 10 mai, zi în care românii ar trebui să prăznuiască independenÅ£a de stat a României din 1877 ÅŸi instituirea regalităţii în 1881. De data aceasta, Guvernul nu s-a pronunÅ£at categoric, lăsând la latitudinea Parlamentului o asemenea decizie.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sărbători legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele două sărbători legale.