News Mehedinti

Începe sezonul rece! Nu uita să verifici aceste lucruri la mașina ta!

Începe sezonul rece! Nu uita să verifici aceste lucruri la mașina ta!

Data: 14-11-2019

Nu mai e mult și temperaturile vor scădea sub 0 grade. Prin urmare, te vei baza din ce în ce mai mult pe mașina ta ca să ajungi oriunde, fără să trebuiască să faci față frigului. Astfel, îți dorești ca mașina ta să fie mereu în cea mai bună stare de funcționare.

Pentru că nu vrei să ai surprize neplăcute, cel mai bine a fi să verifici câteva lucruri la mașină cât vremea încă îți permite. Nu uita că cea mai bună mașină este una constant întreținută!

 

Iată ce trebuie să ai în vedere:

Geometria roților

Ce îți dorești să îți ofere mașina? Pe lângă putere și confort, sigur te-ai gândit și la siguranță. Reviziile constante se fac tocmai ca tu și pasagerii să nu fiți expuși niciunui risc. Printre lucrurile pe care e bine să le verifici se află și geometria roților.

Dacă geometria roților este afectată din cauza drumurilor și a gropilor, mașina nu va mai merge pe o direcție dreaptă și este posibil să aibă loc accidente.

Aer condiționat

Aerul condiționat nu este folosit doar vara ci și iarna, pentru încălzire. Pentru sănătatea ta, este foarte important să faci des revizia acestuia. Altfel, riști să respiri un aer murdar, plin de impurități.

În plus, defectarea acestuia poate duce și la apariția unor probleme mai serioase. Accesează acest link și programează-te la un service de încredere, care este recomandat de mulți utilizatori.

Bujii

Unele elemente din mașina ta sunt consumabile și ești obligat să le schimbi o dată la ceva timp. Spre exemplu, bujiile care se oxidează și pe care se depune carbon.

Acestea sunt esențiale mai ales la motoarele care folosesc benzină, iar, dacă nu sunt schimbate, pot afecta performanța mașinii. Într-un final, vei observa că mașina merge tremurat și cu vibrații atunci când trebuie înlocuite.

Antigel

Atunci când temperaturile sunt negative pentru o perioadă lungă de timp, există riscul ca anumite componente ale mașinii să înghețe, în special la cele mai vechi.

Pentru că tu ai nevoie de mașină, trebuie să faci tot posibilul pentru a preveni astfel de probleme. Prin urmare, e bine să verifici concentrația antigelului din lichidul de răcire la un centru specializat.

 

Baterie

Una din cele mai comune probleme în sezonul rece este bateria. Sigur ai auzit povești de la alții sau ai pățit chiar tu să stai în mașină dimineață și aceasta să nu pornească din cauza bateriei care și-a pierdut încărcătura.

Verifică starea bateriei tale, în special dacă are deja o vechime de trei sau patru ani. Este posibil să fii nevoit să o schimbi și e mai bine să afli asta acum și nu când mașina este blocată în parcare.


Deși poate părea o bătaie de cap să te ocupi de revizia mașinii, îți vei da seama că a meritat totul când vei merge fără probleme într-o mașină încălzită, în timp ce afară este ger. Fă-ți un obicei din a verifica elementele menționate mai sus constant, deoarece vei prelungi durata de viață a autovehiculului.

 

Sursă foto: Shutterstock.com