News Mehedinti

Instabilitatea atmosferică domină următoarele zile OLTENIA

Instabilitatea atmosferică domină următoarele zile OLTENIA

Data: 1-7-2015

Meteorologii avertizează că următoarele zile vor sta sub semnul unei vremi instabile, care va aduce ploi, căderi de grindină şi chiar furtuni.

Miercuri, îndeosebi după-amiaza şi în prima parte a nopţii, instabilitatea atmosferică accentuată determină dezvoltarea norilor ce acoperă temporar cerul în Maramureş, Transilvania, Oltenia, precum şi în zonele deluroase şi montane unde vor fi  averse, chiar cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar izolat, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali, vor fi de peste 40 l/mp şi vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar spre seară şi noaptea si în Moldova, Muntenia şi Dobrogea vor  fi local fenomene specifice instabilităţii atmosferice şi punctiform cantităţi de apă mai importante - peste 25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 grade în zonele submontane şi 30 de grade în est, în sud-est, dar şi în Banat. 

Cerul va fi variabil, miercuri, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea, dar cu precădere în orele serii se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă la munte şi în regiunile din jumătatea de est, unde vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse şi descărcări electrice. Aceste fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi la începutul nopţii, când aşteptăm şi averse torenţiale, izolat chiar grindină şi cantităţi de apă ce izolat pot depăşi 25...30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla mai alert  în regiunile estice şi vestice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 grade în zonele submontane şi depresionare din est şi 32 de grade în sud-vesrtul Olteniei. 

Joi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei, iar după-amiaza vor fi averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade.

Vineri, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, iar vântul va avea intensificări temporare. Fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, unde ploile vor avea şi caracter torenţial, vor fi însoţite de fulgere si tunete şi izolat se pot cumula cantităţi însemnate de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ploi de scurtă durată vor fi posibile doar izolat, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 grade în sudul litoralului şi 31 de grade în Banat.

Cerul va fi variabil, vineri, cu înnorări temporare şi condiţii pentru averse. Vântul va avea uşoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Weekendul începe cu vreme în general frumoasă şi mai caldă decât în zilele anterioare, chiar călduroasă în zonele de câmpie, cu maxime între 23 şi 33 grade. Sâmbătă sunt aşteptate ploi sabe, de scurtă durată, în sud şi în sud-est.  De duminică până la jumătatea săptămânii viitoare vremea va continua să se încălzească în toate zonele, devenind pe arii restrânse caniculară, în special în a doua parte a intervalului. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor, dar se vor semnala pe arii restrânse. RTV.net

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus