News Mehedinti

Întindem boala pe pâine, fără să ştim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine

Întindem boala pe pâine, fără să ÅŸtim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine

Data: 10-10-2013

Pateurile de ficat sunt pline de E-uri arată un studiu recent al AsociaÅ£iei NaÅ£ionale pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor. Unul din 10 pateuri analizate au nouă E-uri în compoziÅ£ie. 

Peste 13% dintre pateurile analizate de specialiÅŸtii ANPC au 6 E-uri ÅŸi 19% conÅ£in doar 2 E-uri. Pe rafturile magazinelor se găsesc ÅŸi pateuri fără niciun E, însă acestea sunt în proporÅ£ie foarte mică. 

SpecialiÅŸtii spun că pateurile de ficat ar trebui consumate cu moderaÅ£ie tocmai din cauza E-urilor pe care le conÅ£in. 

Printre cele mai periculoase E-uri sunt cele cuprinse între E123 ÅŸi E239, dar ÅŸi glutamatul de sodiu care se găseÅŸte în supele instant, mezeluri ÅŸi condimente. Antena3