Întindem boala pe pâine, fără să ÅŸtim. Ce au descoperit cercetătorii români despre pateurile din magazine
Data: 10-10-2013Pateurile de ficat sunt pline de E-uri arată un studiu recent al AsociaÅ£iei NaÅ£ionale pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor. Unul din 10 pateuri analizate au nouă E-uri în compoziÅ£ie.
Peste 13% dintre pateurile analizate de specialiÅŸtii ANPC au 6 E-uri ÅŸi 19% conÅ£in doar 2 E-uri. Pe rafturile magazinelor se găsesc ÅŸi pateuri fără niciun E, însă acestea sunt în proporÅ£ie foarte mică.
Specialiştii spun că pateurile de ficat ar trebui consumate cu moderaţie tocmai din cauza E-urilor pe care le conţin.
Printre cele mai periculoase E-uri sunt cele cuprinse între E123 ÅŸi E239, dar ÅŸi glutamatul de sodiu care se găseÅŸte în supele instant, mezeluri ÅŸi condimente. Antena3