News Mehedinti

Iti doresti sa scapi de datorii? Incearca aceste metode!

Iti doresti sa scapi de datorii? Incearca aceste metode!

Data: 30-4-2020


Esti in impas? Ai inceput sa aduni din ce in ce mai multe datorii la rude si prieteni? Fie ca este vorba de o suma mica imprumutata, fie ca te raportezi la un imprumut ceva mai greu de acoperit, exista cateva metode prin care poti scapa de aceste griji. Chiar daca ai impresia ca tii lucrurile sub control, o astfel de situatie nu trebuie tratata cu superficialitate. Analizeaza urmatoarele metode si afla pe care trebuie sa o pui in practica.

 

Iata 4 metode prin care poti scapa de datorii:

 

  1. Fa economii

Primul pas, pentru a iti achita toate datoriile, este sa incerci sa iti strangi cateva economii. Cum? In primul rand, poti incepe sa iti rationalizezi cumparaturile. Incearca sa te gandesti la lucrurile de care ai cu adevarat nevoie sau nu. Daca vei tine o evidenta stricta, nu te vei abate de la acest plan. In cazul in care obisnuiai sa mergi zilnic la cumparaturi, pentru doua, trei produse, lucrul acesta este gresit. Te poti duce saptamanal la un supermarket, de unde iti vei lua toate cele necesare. In plus, este indicat sa pleci la cumparaturi cu o lista stabilita de acasa. In acest fel, nu vei fi tentat sa cumperi produse inutile.

  1. Cauta un job part time

     

In cazul in care nu esti multumit de salariul pe care-l ai la job sau simti ca acesta nu iti este suficient, iti poti cauta si un loc de munca part time. Important este sa ai suficient timp liber pentru a face fata. Inceputul poate sa para greu, insa, cu perseverenta si cu un program bine stabilit, vei trece peste aceste momente.

 

  1. Aplica pentru un credit

     

Creditul oferit de o banca este cea mai buna varianta in aceasta situatie. Te poti bucura de dobanzi mai mici, iar in felul acesta vei scapa de datoriile pe care le ai la rude sau prieteni. Incearca sa vanezi pachetele bancilor si aplica pentru un credit cu istoric negativ de la FixCredit.ro. Astfel, vei reusi ceea ce ti-ai propus si iti vei achita toate datoriile.

 

  1. Renunta la micile placeri

     

Incearca sa renunti la iesirile in oras. Crezi ca reusesti? De cele mai multe ori, ajungi sa lasi sume generoase la restaurante, pe cand daca gatesti acasa le poti economisi. Renunta la acest obicei, intra in bucatarie si prepara chiar tu pranzul si cina. Pe langa aceasta practica, si iesirile cu prietenii in oras te pot face sa pierzi bani frumosi. Nu inseamna ca nu vei mai putea petrece deloc timpul cu ei, dar incearca sa raresti aceste intalniri. Dupa 3 luni, poti face bilantul si vei observa cat ai reusit sa economisesti in tot acest timp.

 

Avand in vedere cele prezentate, cu ajutorul acestor 4 metode, cu siguranta vei putea scapa de suparatoarele datorii. Nu trebuie sa le aplici pe toate odata, ci sa gasesti una care ti se potriveste tie si pe care o poti respecta. Chiar daca inceputul o sa fie greu, la sfarsit vei avea satisfactia ca ai reusit!

 

sursa foto: shutterstock.com