News Mehedinti

Îți dorești un open space armonios, dar nu știi de unde să începi? Iată 5 elemente care vor face diferența

Data: 5-8-2022

Designul interior al casei tale trebuie să îmbine atât elementele necesare, cât și cele destinate strict pentru decor, într-o armonie perfectă cu paleta de culori aleasă, și tema centrală a casei. Însă lucrurile devin mai greu de realizat atunci când îți dorești un open space, care să adune întreaga familie în jurul tău. Este locul unde o să serviți preparatele voastre preferate, o să vă întâlniți cu prietenii, și o să vizionați cele mai noi filme, așa că totul trebuie să fie construit cu atenție, și pus împreună, astfel încât să se potrivească fiecărei activități în parte, și să aibă un design armonios, care să nu creeze impresia unei rupturi. Te întrebi cum faci acest lucru, și pe măsură ce cauți modele noi, vrei să renunți la ideea de open space? Nu-ți face griji, o să descoperi imediat cum poți îmbina totul perfect, și care sunt obiectele asupra cărora trebuie să acorzi o atenție sporită.

Iată 5 elemente care vor face diferența în open space-ul tău

1.    Alege un mobilier asemănător, și aceeași paletă de culori. Deși este dificil să găsești mobilier pentru bucătărie în același stil cu cel din living, acest lucru va face cu adevărat diferența. De obicei, mobilierul de bucătărie este mult mai simplu, fără un design aparte, însă odată ce alegi un model retro, sau poate unul în stil scandinav, vei vedea cum spațiul pare să devină unitar, fără să-ți dai seama că există un open-space. Nu uita nici de paleta de culori, pe care să o respecți în întreg spațiul, chiar și atunci când vine vorba despre pardoseală.

2.    Integrează subtil elementele din bucătărie, astfel încât acestea să nu iasă în evidență. Elementele cele mai comune dintr-o bucătărie tind să fie anoste, și să nu se integreze în mod natural în spațiul tău. Poți schimba acest lucru foarte ușor, de exemplu prin alegerea unei chiuvete de bucătărie, de la Sensodays.ro, în culoarea negru mat, bej, sau gri, pe care să o incorporezi în blat. Astfel, un element de care nu te poți lipsi, se va transforma într-un colț cochet, care nu o să iasă deloc în evidență.

3.    Alege un design minimalist, fără a încărca spațiul. Cu cât încerci să adaugi mai multe obiecte, culori, și texturi, cu atât ai mai multe șanse să dai greș. Alege ca totul să fie într-o singură nuanță, și adaugă mici pete de culoare prin intermediul plantelor, de exemplu. Pe lângă faptul că vei avea un spațiu simplu, care să încânte pe oricine, o să fie mult mai ușor să redecorezi în viitor, și să adaugi elemente noi, sau să schimbi ceva din vechiul aranjament.

4.    Chiar dacă este vorba de un open space cu bucătărie și living, nu uita să delimitezi și zona de servirea a mesei. De cele mai multe ori, acest aspect este complet neglijat, iar blatul care desparte cele două spații este utilizat și pe post de masă. Adăugarea unei zone separate, este mult mai utilă, deoarece poți utiliza blatul pentru alte sarcini, și nici nu trebuie să-ți faci griji că oaspeții tăi o să fie primiți direct în bucătărie.

5.    Adaugă multă lumină, fie ea naturală, fie artificială. Unul dintre avantajele unui open space este luminozitatea, iar dacă în mod natural nu beneficiez de ea, atunci asigură-te că adaugi cât mai multă lumină artificială, plasată strategic, pentru a da impresia unui spațiu mai mare. Led-urile sunt o alegere perfectă, atât sub formă de becuri, cât și sub formă de bandă, mai ales pentru zona bucătăriei.

Așadar, ține cont de aceste elemente atunci când amenajezi noul tău open space, și bucură-te de toate avantajele pe care ți le oferă, de la faptul că aduce toată familia împreună, până la impresia unui spațiu de mari dimensiuni, cu elemente delicate, perfecte pentru mult timp de acum înainte.

Sursă foto: unsplash.com