ÎÈ›i doreÈ™ti un open space armonios, dar nu È™tii de unde să începi? Iată 5 elemente care vor face diferenÈ›a
Data: 5-8-2022Designul interior al casei tale trebuie să îmbine atât elementele necesare, cât È™i cele destinate strict pentru decor, într-o armonie perfectă cu paleta de culori aleasă, È™i tema centrală a casei. Însă lucrurile devin mai greu de realizat atunci când îÈ›i doreÈ™ti un open space, care să adune întreaga familie în jurul tău. Este locul unde o să serviÈ›i preparatele voastre preferate, o să vă întâlniÈ›i cu prietenii, È™i o să vizionaÈ›i cele mai noi filme, aÈ™a că totul trebuie să fie construit cu atenÈ›ie, È™i pus împreună, astfel încât să se potrivească fiecărei activități în parte, È™i să aibă un design armonios, care să nu creeze impresia unei rupturi. Te întrebi cum faci acest lucru, È™i pe măsură ce cauÈ›i modele noi, vrei să renunÈ›i la ideea de open space? Nu-È›i face griji, o să descoperi imediat cum poÈ›i îmbina totul perfect, È™i care sunt obiectele asupra cărora trebuie să acorzi o atenÈ›ie sporită.
Iată 5 elemente care vor face diferenÈ›a în open space-ul tău
1. Alege un mobilier asemănător, È™i aceeaÈ™i paletă de culori. DeÈ™i este dificil să găseÈ™ti mobilier pentru bucătărie în acelaÈ™i stil cu cel din living, acest lucru va face cu adevărat diferenÈ›a. De obicei, mobilierul de bucătărie este mult mai simplu, fără un design aparte, însă odată ce alegi un model retro, sau poate unul în stil scandinav, vei vedea cum spaÈ›iul pare să devină unitar, fără să-È›i dai seama că există un open-space. Nu uita nici de paleta de culori, pe care să o respecÈ›i în întreg spaÈ›iul, chiar È™i atunci când vine vorba despre pardoseală.
2. Integrează subtil elementele din bucătărie, astfel încât acestea să nu iasă în evidență. Elementele cele mai comune dintr-o bucătărie tind să fie anoste, È™i să nu se integreze în mod natural în spaÈ›iul tău. PoÈ›i schimba acest lucru foarte uÈ™or, de exemplu prin alegerea unei chiuvete de bucătărie, de la Sensodays.ro, în culoarea negru mat, bej, sau gri, pe care să o incorporezi în blat. Astfel, un element de care nu te poÈ›i lipsi, se va transforma într-un colÈ› cochet, care nu o să iasă deloc în evidență.
3. Alege un design minimalist, fără a încărca spaÈ›iul. Cu cât încerci să adaugi mai multe obiecte, culori, È™i texturi, cu atât ai mai multe È™anse să dai greÈ™. Alege ca totul să fie într-o singură nuanță, È™i adaugă mici pete de culoare prin intermediul plantelor, de exemplu. Pe lângă faptul că vei avea un spaÈ›iu simplu, care să încânte pe oricine, o să fie mult mai uÈ™or să redecorezi în viitor, È™i să adaugi elemente noi, sau să schimbi ceva din vechiul aranjament.
4. Chiar dacă este vorba de un open space cu bucătărie È™i living, nu uita să delimitezi È™i zona de servirea a mesei. De cele mai multe ori, acest aspect este complet neglijat, iar blatul care desparte cele două spaÈ›ii este utilizat È™i pe post de masă. Adăugarea unei zone separate, este mult mai utilă, deoarece poÈ›i utiliza blatul pentru alte sarcini, È™i nici nu trebuie să-È›i faci griji că oaspeÈ›ii tăi o să fie primiÈ›i direct în bucătărie.
5. Adaugă multă lumină, fie ea naturală, fie artificială. Unul dintre avantajele unui open space este luminozitatea, iar dacă în mod natural nu beneficiez de ea, atunci asigură-te că adaugi cât mai multă lumină artificială, plasată strategic, pentru a da impresia unui spaÈ›iu mai mare. Led-urile sunt o alegere perfectă, atât sub formă de becuri, cât È™i sub formă de bandă, mai ales pentru zona bucătăriei.
AÈ™adar, È›ine cont de aceste elemente atunci când amenajezi noul tău open space, È™i bucură-te de toate avantajele pe care È›i le oferă, de la faptul că aduce toată familia împreună, până la impresia unui spaÈ›iu de mari dimensiuni, cu elemente delicate, perfecte pentru mult timp de acum înainte.
Sursă foto: unsplash.com