News Mehedinti

Lectia de educatie financiara: Ce este refinantarea si cand trebuie sa o iei in considerare!

Data: 2-3-2021

In ziua de astazi foarte multe persoane apeleaza la programele de creditare pentru a incepe un business, a-si cumparat o casa, sau pur si simplu pentru a-si imbunatati calitatea vietii. Nu este nimic gresit in acest demers, dar trebuie sa fii foarte atent si sa iti faci cateva calcule rationale cu privire la posibilitatea de returnare. Majoritatea oamenilor au impresia ca un credit poate fi inapoiat destul de usor, dar odata ce realizeaza suma lunara ramasa din salariu, isi dau seama ca sunt nevoiti sa isi stramtoreze foarte mult bugetul cheltuielilor. 

Iata la ce este buna refinantarea si cand trebuie sa o folosesti!

1.Ce este un credit?

Pentru a intelege refinantarea, trebuie sa cunosti ce este, mai exact, un credit. Ei bine, o explicatie pe intelesul tuturor oamenilor, poate fi urmatoarea: In functie de suma de bani de care ai nevoie, banca iti impune diferite reguli si clauze pentru aprobarea si obtinerea lor. Conditia este ca tu intr-o anumita perioada de timp, sa ii returnezi si sa platesti in plus o dobanda. Ce reprezinta aceasta? Practic, pretul pentru utilizarea banilor imprumutati. 

2. Ce este refinantarea si cand ai nevoie de ea

Exista foarte mult situatii in care oamenii nu isi mai pot plati ratele la credite, mai ales in cazul in care imprumuturilor vechi li se adauga unele noi. Din cauza intarzierii sau  imposibilitatii achitarii apar penalizari, iar acest lucru duce la un istoric negativ de credit. In cazul acesta, solutia optima este refinantarea. Daca vrei sa afli cat mai multe detalii, vezi aici toate informatiile de care ai nevoie. Acest program iti ofera suma totala a cheltuielilor si restantelor tale, pentru a le putea achita integral. De asemenea, tine cont de urmatoarele aspecte: conditiile de aplicare, costurile, comisioanele si potentialele riscuri. Ele constau, de obicei, in creditele cu valuta, care poate creste sau scadea constant. 

3. Cum se poate accesa un astfel de credit?

Foarte multe banci din Romania sunt sceptice atunci cand vine vorba despre acordarea refinantarii pentru persoanele care sunt imprumutate la mai multe programe de creditare. In plus, procesul in sine este destul de greoi si restrictiv. Pe site-ul HopCredit.ro beneficiezi de o aplicare rapida 100% online, doar daca ai peste 18 ani si cel putin un venit de 1000 de lei. 

Din perspectiva sanatatii si reputatiei tale financiare, o astfel de solutie devine rapunsul problemelor atunci cand esti depasit de numarul datoriilor actuale. Daca iti alegi o refinantare potrivita pentru nevoile tale, vei avea ocazia de a beneficia de o dobanda preferentiala. Ce inseamna acest beneficiu? Achitarea ratelor la timp, va rezulta reducerea dobanzii cu 10 unitati procentuale. Vei observa ca este un avantaj considerabil, care te va ajuta sa depasesti momentele stresante din viata si sa te bucuri de liniste. 

Asadar, daca simti ca te-ai afundat prea mult in datorii, apeleaza la un credit de refinantare. Citeste cu atentie informatiile de mai sus si descopera daca aceasta este cea mai buna solutie pentru tine!

Sursa foto: Shutterstock.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus