News Mehedinti

Locurile superbe ale țării noastre pe care orice român ar trebui să le vadă

Data: 25-1-2024

România este o țară de o frumusețe rară, care oferă o varietate incredibilă de peisaje și construcții istorice nelipsite de povești unice. Fie că ne referim la serpentinele spectaculoase ale Transfăgărășanului sau la splendoarea arhitecturală a Castelului Peleș, țara noastră plină de farmec oferă o paletă largă de atracții turistice. În acest articol, vei descoperi o parte din aceste comori.

Șosele inedite

Când vorbim despre drumuri care-ți taie respirația, Transfăgărășanul se impune ca fiind o adevărată capodoperă a ingineriei și a naturii. Șerpuit prin munții Făgăraș, acest drum nu este doar o simplă arteră de transport, ci un spectacol de sine stătător. Trecând prin tuneluri, peste viaducte și pe lângă diverse cascade, Transfăgărășanul este un traseu pe care fiecare călător ar trebui să-l experimenteze.

Pe de altă parte, Transalpina, cunoscută și ca „Drumul Regelui”, este cel mai înalt drum din România. Oferind priveliști care par desprinse din basme, Transalpina este o invitație la aventură și descoperire. În plus, Transalpina este un loc preferat pentru motocicliști și cicliști, datorită curbelor sale provocatoare și a peisajelor spectaculoase pe care le oferă.

Nu în ultimul rând, Cazanele Dunării, o secțiune spectaculoasă a fluviului, impresionează prin sălbăticia și frumusețea sa nealterată, propunând un peisaj în care timpul pare să se fi oprit. O plimbare cu barca prin Cazanele Dunării oferă o perspectivă unică asupra sculpturii lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, dar și asupra numeroaselor mănăstiri istorice din zonă.

Clădiri istorice superbe

Printre clădirile care-și spun poveștile prin intermediul zidurilor lor, Cazinoul din Constanța se remarcă printr-o arhitectură impresionantă, fiind un simbol al glamour-ului de altădată. Cu vedere la Marea Neagră, acest edificiu, deși în prezent este într-un proces de restaurare, a fost întotdeauna un reper al orașului Constanța.

La polul opus, în inima munților Carpați, se află Castelul Peleș. Fostă reședință regală, acest castel este unul dintre cele mai frumoase din Europa și totodată un excelent exemplu de arhitectură neoromânească, cu influențe germane. Nu în ultimul rând, Ateneul Român, cu domul său impunător și cu coloanele sale elegante, este o perlă arhitecturală și un centru cultural de seamă al Bucureștiului.

Salina Turda, un miracol subteran

Salina Turda este un alt punct de atracție unic în România. Acest loc nu este doar o mină de sare transformată într-o atracție turistică, ci și un spațiu de recreere și tratament. Interioarele sale vaste și luminate le oferă vizitatorilor o experiență memorabilă. Având inclusiv un lac subteran unde se pot face plimbări cu barca, un parc de distracții și un spațiu de wellness, Salina Turda este o destinație care combină istoria cu modernitatea, oferindu-le vizitatorilor o experiență complet inedită.

Paradisul natural Delta Dunării

Delta Dunării, cea mai mare și mai bine conservată deltă din Europa, este un adevărat paradis pentru iubitorii de păsări și natură, în general. Acest ecosistem unic, inclus în patrimoniul UNESCO, găzduiește sute de specii de păsări, pești și alte tipuri de viețuitoare. Delta Dunării oferă o escapadă liniștită și autentică, departe de agitația urbană, care te va ghida prin canalele sale înguste, lacurile ascunse și sătucurile sale pitorești. Fie că alegi o plimbare cu barca, o partidă de pescuit sau pur și simplu să te bucuri de liniștea și frumusețea locului, Delta Dunării este un loc care nu te va dezamăgi.

Valea Vaserului și legendarul tren Mocănița

Ultima noastră oprire în această călătorie este Valea Vaserului, unde trenul Mocănița ne propune o experiență cu totul aparte, transportându-te înapoi în timp. Acest tren cu aburi străbate unul dintre cele mai pitorești peisaje montane, oferind priveliști uimitoare și experiențe memorabile.

Călătoria cu Mocănița este mai mult decât o simplă plimbare cu trenul; este o călătorie prin istorie și natură, unde poți admira frumusețile nealterate ale munților Carpați. Fie că ești un fotograf, un iubitor de natură sau pur și simplu un călător aflat în căutarea unei experiențe autentice, Mocănița este o alegere perfectă.