News Mehedinti

Mauricio Pochettino va pleca de la PSG. Cine ar trebui să fie noul antrenor al parizienilor?

Data: 3-5-2022

Timpul petrecut de Mauricio Pochettino pe banca celor de la PSG va fi unul extrem de controversat. Unii vor considera că ce a făcut argentinianul la Paris a fost un succes: până la urmă a câÈ™tigat titlul, a reuÈ™it să aducă echipa în finala Champions League. Pe de altă parte, alÈ›ii vor să spune că a fost un eÈ™ec: a pierdut titlul în faÈ›a lui Lille în celelalt sezon al său È™i acum nici măcar nu s-a apropiat de finala Champions League. Realitatea este că în ziua de azi succesul pe banca lui PSG este măsurat printr-o singură competiÈ›ie È™i aceea nu e Ligue 1. PSG a câÈ™tigat opt titluri în ultimele zece sezoane interne, dar ce vor cu adevărat parizienii este trofeul UEFA Champions League.

Venirea lui Messi trebuia să aducă UCL, dar asta nu s-a întâmplat. Titlul, însă, a venit din nou. De altfel, dacă poÈ›i paria live pe un meci al lui PSG în Ligue 1, poÈ›i să o faci liniÈ™tit pe Messi că va da măcar un assist pentru că argentinianul a fost în top la această categorie. TotuÈ™i, este nevoie de mai mult de atât iar viitorul antenor al lui PSG trebuie să fie expert în competiÈ›ia europeană, pentru că acesta este singurul obiectiv valabil. Iar singurul nume care vine în minte este Zinedine Zidane.

Care sunt argumentele principale pentru ca Zinedine Zidane să preia PSG

1. Zidane este expert în câÈ™tigarea UEFA Champions League

Zinedine Zidane a impresionat pe toată lumea cu primul său mandat de antrenor la Real Madrid. Marea echipă spaniolă, unde Zizou È™i-a făcut un renume È™i ca jucător, era prima echipă din carieră pe care o antrena, la nivel profesionist. Rezultatul? Un titlu în La Liga È™i mai ales trei trofee UEFA Champions League câÈ™tigate în trei sezoane consecutive. Zizou a scris istorie pe Santiago Bernbaeu având succes chiar în competiÈ›ia în care doreÈ™te È™i PSG să facă acelaÈ™i lucru. Zidane pare să se potrivească ca o mănușă pentru gruparea pariziană în aceste condiÈ›ii. Nu degeaba el este considerat unul dintre favoriÈ›ii să preia echipa din capitala FranÈ›ei.

2. Zidane știe să gestioneze un vestiar complicat

Dincolo de faptul că Zidane are această experiență în a câÈ™tiga UEFA Champions League, francezul mai are un atuu cheie. El È™tie foarte bine ce înseamnă să gestionezi un vestiar plin de vedete, de jucători dificili cu caractere complicate, de lideri È™i personalități puternice. Fix asta a făcut la Real Madrid, unde a avut nume importante precum Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale. SituaÈ›ia va fi una similară È™i la PSG. Cel mai probabil Kylian Mbappe va pleca, dar vor rămâne Lionel Messi, Neymar, Mauro Icardi sau Sergio Ramos. Cu siguranță că va ajuta È™i relaÈ›ia pe care o are deja formată cu Ramos de pe vremea când amândoi erau la Real Madrid.

AÈ™adar iată motivele pentru care Zinedine Zidane este cea mai bună variantă pentru PSG în acest moment. 

sursă foto: unsplash.com