News Mehedinti

Mauricio Pochettino va pleca de la PSG. Cine ar trebui să fie noul antrenor al parizienilor?

Data: 3-5-2022

Timpul petrecut de Mauricio Pochettino pe banca celor de la PSG va fi unul extrem de controversat. Unii vor considera că ce a făcut argentinianul la Paris a fost un succes: până la urmă a câștigat titlul, a reușit să aducă echipa în finala Champions League. Pe de altă parte, alții vor să spune că a fost un eșec: a pierdut titlul în fața lui Lille în celelalt sezon al său și acum nici măcar nu s-a apropiat de finala Champions League. Realitatea este că în ziua de azi succesul pe banca lui PSG este măsurat printr-o singură competiție și aceea nu e Ligue 1. PSG a câștigat opt titluri în ultimele zece sezoane interne, dar ce vor cu adevărat parizienii este trofeul UEFA Champions League.

Venirea lui Messi trebuia să aducă UCL, dar asta nu s-a întâmplat. Titlul, însă, a venit din nou. De altfel, dacă poți paria live pe un meci al lui PSG în Ligue 1, poți să o faci liniștit pe Messi că va da măcar un assist pentru că argentinianul a fost în top la această categorie. Totuși, este nevoie de mai mult de atât iar viitorul antenor al lui PSG trebuie să fie expert în competiția europeană, pentru că acesta este singurul obiectiv valabil. Iar singurul nume care vine în minte este Zinedine Zidane.

Care sunt argumentele principale pentru ca Zinedine Zidane să preia PSG

1. Zidane este expert în câștigarea UEFA Champions League

Zinedine Zidane a impresionat pe toată lumea cu primul său mandat de antrenor la Real Madrid. Marea echipă spaniolă, unde Zizou și-a făcut un renume și ca jucător, era prima echipă din carieră pe care o antrena, la nivel profesionist. Rezultatul? Un titlu în La Liga și mai ales trei trofee UEFA Champions League câștigate în trei sezoane consecutive. Zizou a scris istorie pe Santiago Bernbaeu având succes chiar în competiția în care dorește și PSG să facă același lucru. Zidane pare să se potrivească ca o mănușă pentru gruparea pariziană în aceste condiții. Nu degeaba el este considerat unul dintre favoriții să preia echipa din capitala Franței.

2. Zidane știe să gestioneze un vestiar complicat

Dincolo de faptul că Zidane are această experiență în a câștiga UEFA Champions League, francezul mai are un atuu cheie. El știe foarte bine ce înseamnă să gestionezi un vestiar plin de vedete, de jucători dificili cu caractere complicate, de lideri și personalități puternice. Fix asta a făcut la Real Madrid, unde a avut nume importante precum Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale. Situația va fi una similară și la PSG. Cel mai probabil Kylian Mbappe va pleca, dar vor rămâne Lionel Messi, Neymar, Mauro Icardi sau Sergio Ramos. Cu siguranță că va ajuta și relația pe care o are deja formată cu Ramos de pe vremea când amândoi erau la Real Madrid.

Așadar iată motivele pentru care Zinedine Zidane este cea mai bună variantă pentru PSG în acest moment. 

sursă foto: unsplash.com
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus