News Mehedinti

Miron Mitrea a fost CONDAMNAT la 2 ani de ÎNCHISOARE. Decizia ICCJ este DEFINITIVĂ

Miron Mitrea a fost CONDAMNAT la 2 ani de ÎNCHISOARE. Decizia ICCJ este DEFINITIVĂ

Data: 13-2-2015

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de luare de mită în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Şi Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia magistraţilor ICCJ este definitivă.

Miron Mitrea ajunge la închisoare. Magistraţii ICCJ au menţinut sentinţa dată în primă instanţă, când Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. În data de 15 octombrie 2014 judecătorii au dispus și confiscarea sumei de 169.000 lei.

Vineri, 13 februarie, judecătorii au decis să confişte de la fostul deputat PSD Miron Mitrea suma de 327.928 de lei.

În același dosar, instanța a menținut condamnările date celorlalți inculpați: Irina Jianu — 5 luni închisoare cu executare, Constantin Nicolae Popescu — 5 luni închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. RTV.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus