News Mehedinti

Motivarea angajatilor: 5 gesturi mici care vor avea un impact mare asupra angajatilor tai

Data: 23-6-2022

 

Pe langa manageri competenti, pentru a fi profitabila, o afacere are nevoie si de angajati dedicati, care sa-si indeplineasca cu succes indatoririle. Resursa umana este foarte importanta, de aceea se vorbeste atat de mult despre motivarea angajatilor. Dar cum ii poti face pe oameni sa se simta speciali si apreciati la locul de munca? Iata cateva idei care sa te ajute sa-ti exprimi aprecierea fata de angajati, astfel incat sa se simta mereu implicati si multumiti.  

5 gesturi mici cu impact mare asupra angajatilor

In ziua de astazi, sa ai angajati pe care te poti baza reprezinta un avantaj enorm pentru orice companie. De aceea, mentinerea angajatilor motivati, in special in perioadele grele, este o parte importanta a succesului afacerii tale. Descopera 5 gesturi mici prin care poti face acest lucru:

1. Recunoasterea meritelor

Liderii trebuie sa-si exprime aprecierea si sa ofere angajatilor un feedback pozitiv, astfel incat eforturile depuse sa nu treaca niciodata neobservate. Posteaza realizarile unui angajat sau ale unei echipe in sala de sedinta si evidentiaza beneficiile pe care le-a adus organizatiei. Ofera premii sau certificate pentru anumite realizari si fa-le publice la o intalnire a companiei sau printr-un email. La urma urmei, tot ce isi doresc oamenii este o oarecare recunoastere pentru o munca bine facuta.

2. Cadouri simbolice

Aniversarile sunt ocazii bune de a-i face pe angajati sa se simta speciali. Poti organiza o mini petrecere chiar la locul de munca sau le poti oferi cosurile cadou corporate de la Boutiquecadeaux.ro, potrivite pentru orice ocazie. Indiferent de evenimentul pe care il sarbatoriti impreuna, exista multe modalitati simple de a le spune ca iti pasa. Din cand in cand, rasfata-i cu o surpriza dulce cum ar fi gogosi, prajituri sau sucuri in sala de mese a companiei.

3. Gesturi financiare

Salariul este prima si cea mai importanta motivatie financiara pentru angajati. Asa ca, incearca sa ii remunerezi corect, in functie de experienta si de competenta lor. Bonusurile de performanta sunt si ele utile, mai ales atunci cand iti doresti ca salariatii sa depuna eforturi in plus la locul de munca.

4. Extra beneficii

Daca vrei sa oferi angajatilor tai extra beneficii, de care se pot bucura si in afara locului de munca, opteaza pentru reduceri la sali de sport, bilete la film sau la teatru sau oferte speciale pentru vacante. Cu siguranta, acest lucru le va ridica moralul si vor reveni cu forte proaspete dupa putina relaxare.

5. Fii transparent

Transparenta este extrem de importanta cand vine vorba de motivarea angajatilor. Personalul se va simti mai implicat atunci cand ii vei oferi o perspectiva asupra modului in care merge afacerea. Fie ca alegi sa trimiti rapoarte de vanzari zilnice, saptamanale sau lunare sau sa impartasesti informatii despre clienti, accesul la date ii va face pe angajati sa simta ca sunt o parte importanta a afacerii. Mai mult decat atat, vor putea propune solutii pentru imbunatatirea lucrurilor, acolo unde este necesar.

Asadar, lucrurile marunte sunt cele care conteaza si care ii pot ajuta pe angajati sa se simta doriti si necesari la locul de munca. Toate acestea le va imbunatati, in cele din urma, productivitatea si implicarea. 

Sursa foto: pixabay.com