News Mehedinti

Motive pentru care merită să-ți deschizi o afacere!

Data: 6-12-2021

Sigur au fost  momente în care stăteai la masă cu amicii È™i vorbeaÈ›i despre planuri de viitor, iar cel puÈ›in unul singur a zis că vrea să-È™i deschidă o afacere. Probabil te-ai gândit de ce merită atâta stres să conduci o companie când mai bine te angajezi tu la o firmă, ai un program stabil È™i fără prea multe bătăi de cap. Ei bine, există motive bine întemeiate pentru care merită să-È›i deschizi o afacere, pe care o să le afli dacă rămâi la articolul următor. 

Motive pentru care merită să deții propria ta afacere

Ai posibilitatea să fii flexibil

A deÈ›ine o afacere vine cu o doză de flexibilitate de care vei avea parte, pentru că există posibilitatea să lucrezi de oriunde doreÈ™ti tu. În plus, tu îÈ›i stabileÈ™ti numărul de ore pe care le lucrezi săptămânal. În acest fel vei fi mult mai motivat să munceÈ™ti cu plăcere, va fi mult mai incitant să-È›i urmezi visele È™i vei simÈ›i că eÈ™ti 100% în controlul propriului succes. Te vei motiva singur să lupÈ›i pentru visele tale, pentru că în subconÈ™tient vei È™tii că acesta este sursa ta de venit. 

Dacă îÈ›i faci un cont de economii, ai dobânda mai mare

Să ne oprim o secundă ca să clarificăm această situaÈ›ie: dacă îÈ›i deschizi un cont de economii, È™i depui timp de un an o sumă de bani cu o dobândă stabilită de la început, atunci ai posibilitatea să faci bani din dobânda compusă din momentul în care îÈ›i deschizi afacerea.

Dobânda compusă este teoretic dobândă la dobândă, bani pe care îi primeÈ™ti odată ce începi să produci un venit substanÈ›ial prin prisma afacerii tale. AceÈ™ti bani poÈ›i să alegi să-i reinvesteÈ™ti sau să-i foloseÈ™ti pentru scopuri personale. Deci în fiecare an vei primi dobândă la dobândă È™i astfel o să ai mereu È™i mai mulÈ›i bani. Ca să-È›i faci o idee despre cât ar fi dobândă compusă, să spunem, peste 5 cinci ani, poÈ›i să calculezi cu ajutorul unui calculator de dobândă compusă oferită de asigurăricontactless.ro. După ce È›i-ai făcut o idee generală despre această strategie antreprenorială, poÈ›i să-È›i începi planul de bătaie. 

Vei face profit din pasiunea ta

Doar de tine depinde ce fel de afacere doreÈ™ti să conduci È™i ce proiecte eÈ™ti dispus să implementezi. Dar este un sentiment minunat să-È›i transformi pasiunea în afacere È™i să faci È™i profit din ea. Care sunt beneficiile pe care le are o afacere construită din pasiune? În primul rând, poÈ›i să-È›i transformi visele È™i viziunea ta în profit È™i nu trebuie să munceÈ™ti pentru altcineva. În al doilea rând, îÈ›i investeÈ™ti timpul È™i energia în ceva ce pur È™i simplu adori È™i ai È™ansa să vezi cum această mică sămânță pusă de tine începe să crească.

Tu alegi cu ce oameni să lucrezi

Când lucrezi pentru altcineva, poÈ›i să alegi la ce companie doreÈ™ti să te angajezi, dar din păcate nu ai posibilitatea să alegi cu ce oameni să munceÈ™ti. Iar acest lucru devine stresant È™i frustrant dacă ajungi să lucrezi cu oameni cu care nu reuÈ™eÈ™ti nicicum să rezonezi. Când ai propria ta afacere, tu alegi cu cine să lucrezi, pentru că dacă afacerea ta este prosperă, atunci poÈ›i să angajezi prieteni, rude sau amici. Oamenii pe care îi alegi tu, sunt oamenii potriviÈ›i pentru tine È™i dacă la un moment dat această situaÈ›ie se va schimba, atunci vei È™tii că doar de tine depinde să iei o hotărâre în acest sens. 

Sunt mult mai multe motive pentru care merită să-È›i deschizi o afacere, dar cele mai importante aspecte legate de acest subiect sunt independenÈ›a financiară È™i independenÈ›a personală. 

Sursa foto: Pexels.com