News Mehedinti

Multi oameni s-au trezit ca sunt sunati de pe propriul numar de telefon! Ce se intampla daca raspunzi

Multi oameni s-au trezit ca sunt sunati de pe propriul numar de telefon! Ce se intampla daca raspunzi

Data: 20-1-2016

Tot mai multe inselatorii apar odata cu avansul in tehnologie. Mai nou, escrocii pot sa manipuleze tehnologia de recunoastere a numarului si sa se prezinte ca un afacerist local, un vecin sau chiar .. tu!

Cum functioneaza inselatoria: suna telefonul si te uiti la numarul care te apeleaza. Il recunosti. Poate fi un afacerist local sau un vecin. Insa poate fi chiar propriul tau numarul de telefon! Raspunzi la apel si este un robot. Victimele escrocheriilor au dezvaluit mai multe inselaciuni. Cel mai des insa, vocea inregistrata iti spune sa-ti verifici numarul cardului de credit invocand diferite motive.

Majoritatea oamenilor au inceput sa respinga numerele necunoscute astfel ca escrocii folosesc tot mai des manipularea caller ID. Ei se pot prezenta ca oameni de afaceri, organizatii guvernamentale sau oameni. Apelarea cu numarul persoanei pe care o suni reprezinta un soc care ar putea determina persoana sa raspunda si reprezinta si o asigurare ca numarul nu va fi blocat.

Ce sa faci daca primesti un astfel de apel:
- inchide, nu apasa niciun buton si, daca primesti vreun mesaj vocal, nu suna escrocul inapoi. 
- nu crede in Caller ID. Escrocii dispun de tehnologia necesara ce le permite sa afiseze pe ecranul tau orice numar sau nume de organizatie.
- nu oferi niciodata informatii financiare. daca nu esti tu cel care a initiat apelul, nu oferi nicio informatie despre contul bancar, cardul de credit sau CNP-ul decat daca stii exact cu cine vorbesti.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus