News Mehedinti

O femeie a fost trimisă în judecată după ce şi-a aruncat bebeluşul pe geam

O femeie a fost trimisă în judecată după ce ÅŸi-a aruncat bebeluÅŸul pe geam

Data: 24-10-2013

O femeie din judeÅ£ul Gorj a fost trimisă în judecată, marÅ£i, de procurorii Parchetului JudeÅ£ean după ce în cursul lunii aprilie a născut la Spitalul de Urgenţă din Târgu CărbuneÅŸti ÅŸi ÅŸi-a aruncat fătul de la fereastra toaletei. Trupul bebeluÅŸului a fost găsit în curtea spitalului, devorat de câini.

Femeia va fi judecată pentru omor calificat, ea fiind arestată preventiv din 6 august, potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul Tribunalului Gorj citat de Mediafax.

"Femeia a ascuns faptul că este însărcinată ÅŸi a insistat să meargă la Spitalul de Urgenţă din Târgu-CărbuneÅŸti ca însoÅ£itor al unui minor, nepot, pentru ca, de fapt, în eventualitatea survenirii naÅŸterii să beneficieze de asistenţă medicală. NaÅŸterea copilului a avut loc în toaleta care deserveÅŸte două saloane ale secÅ£iei de chirurgie. Imediat după naÅŸtere, bebeluÅŸul a fost aruncat pe fereastra toaletei, de la o înălÅ£ime de aproximativ 1,70 metri, astfel încât a suferit un traumatism cranio-cerebral. Ulterior, copilul a fost devorat de animale", menÅ£ionează reprezentanÅ£ii Parchetului Tribunalului Gorj.

În rechizitoriul înaintat instanÅ£ei de judecată procurorul de caz precizează că femeia a acÅ£ionat în mod deliberat pentru a-i suprima viaÅ£a bebeluÅŸului.

NaÅŸterea a avut loc la jumătatea lunii aprilie, iar bebeluÅŸul a fost găsit devorat de câini, în curtea Spitalului de Urgenţă din Târgu CărbuneÅŸti, la acel moment procurorul de caz dispunând, printre altele, controale ginecologice pentru angajatele unităţii medicale, nefiind exclus ca femeia care ÅŸi-a ucis bebeluÅŸul să fie angajată a spitalului. Angajatele spitalului s-au declarat nemulÅ£umite de măsură ÅŸi doar o parte dintre ele au fost supuse unor controale de specialitate.

Mama bebeluşului a fost descoperită după ce anchetatorii au făcut teste ADN.

Femeia a fost internată, în luna august, pentru câteva zile, la secÅ£ia psihiatrie a Spitalului JudeÅ£ean de Urgenţă Târgu Jiu, ea negând comiterea faptei.

Medicii au confirmat că femeia avea discernământ în momentul în care ÅŸi-a aruncat bebeluÅŸul pe geam, ea fiind reÅ£inută ÅŸi apoi arestată, măsura fiind menÅ£inută în continuare. RTV.ro