News Mehedinti

OFICIAL: Gigi Becali va fi ELIBERAT CONDIÅ¢IONAT

OFICIAL: Gigi Becali va fi ELIBERAT CONDIÅ¢IONAT

Data: 6-3-2015

Gigi Becali va fi eliberat condiÅ£ionat, a decis, vineri, Tribunalul Medgidia. Dacă procurorii nu vor face recurs, Gigi Becali va fi pus în libertate după termenul legal de trei zile.

Gigi Becali s-a prezentat, vineri, în faÈ›a unei instanÈ›e a Judecătoriei Medgidia, care a luat în discuÈ›ie solicitarea de eliberare condiÈ›ionată din penitenciar, după ce a executat aproximativ doi ani de închisoare.

Gigi Becali a mers, miercuri, în faÅ£a Comisiei NaÈ›ionale pentru Eliberare CondiÈ›ionată, iar, la finalul È™edinÈ›ei în care a fost analizat dosarul latifundiarului din Pipera, acesta a fost informat că întruneÈ™te toate condiÈ›iile pentru a fi liber.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani ÅŸi jumătate, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării NaÅ£ionaleÅŸi a primit ulterior un spor de ÅŸase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" ÅŸi în cel al sechestrării celor care i-au furat maÅŸina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce AdministraÅ£ia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. El execută pedeapsa în regim deschis.În închisoare, Gigi Becali a scris două cărÈ›i, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei” È™i "Becali ÅŸi Steaua", iar în februarie 2015 a anunÈ›at că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei È™i Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărÈ›ile scrise, Gigi Becali a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei. RTV.net