News Mehedinti

Pantofii cu toc – PRO sau CONTRA?  5 sfaturi pentru a decide dacă ți se potrivesc

Pantofii cu toc – PRO sau CONTRA? 5 sfaturi pentru a decide dacă ți se potrivesc

Data: 16-3-2020

Uneori trebuie să recunoști că privești cu nostalgie pozele de pe vremea părinților sau bunicilor tăi, când fustele, rochiile sau pantofii cu toc erau piese nelipsite din garderoba lor. Și parcă te întrebi – tu de ce nu poți fi așa de stylish tot timpul?

În mod evident, este un avantaj faptul că, acum, poți să fii și comod, și stylish, cu puțin efort și multe variante, însă, dacă jobul nu îți cere un dress code anume, preferi să alegi deseori outfiturile comode și ușor de realizat. Însă, cum faci să îți dai seama ce ți se potrivește și să fii împăcat cu acest lucru?

Iată 5 sfaturi pentru a afla dacă tocurile sunt sau nu pentru tine:

  1. Ține cont de drumurile pe care le ai de făcut în ziua respectivă

Pentru activitățile zilnice, care implică mersul pe jos sau cu mijloace de transport în comun, purtatul tocurilor poate fi o provocare. În mod inevitabil, ritmul este mai scăzut (și, deci, solicită mai mult timp pentru deplasare) și, mai ales, durerile de picioare își pot face apariția.

Din fericire, variantele deîncălțăminte de damă sunt multiple, așadar poți rămâne la cea cu cu toc, dar poți opta pentru unul mai mic, mai comod, potrivit ție.

  1. Caută să te simți confortabil în contextul în care te afli

În funcție de locul în care te duci sau de evenimentul la care urmează să participi, poți decide ce încălțăminte te face să te simți în largul tău. Uneori, nu orice pantof se pretează la anumite evenimente, dar trebuie să recunoști că și viceversa este valabilă – uneori, locul în care mergi este doar un motiv să rămâi neobservat și, deci, să te încalți comod.

Însă, cel mai important, în cele din urmă, este să te simți bine în pielea ta și să nu te supui unui disconfort considerabil doar în numele modei.

  1. Verifică prognoza meteo înainte de a pleca de acasă

Oricât de ciudat și de precaut ar părea, e bine să verifici cum va fi vremea în ziua respectivă. Probabil, dacă mergi cu mașina, grijile se diminuează, însă e bine să ții cont de prognoza meteo, indiferent de ce mijloc de transport alegi, din câteva motive: 

- Vei fi pregătită pentru orice situație neașteptată - poate că nu o să găsești loc de parcare aproape și trebuie să mergi pe jos prin ploaie sau zăpadă;

- Vei avea grijă de încălțămintea ta - orice pereche de pantofi se uzează mult mai repede dacă este folosită în condiții meteo nefavorabile;

- Vei avea grijă de tine - evitând alunecările, căzăturile sau accidentele care pot fi cauzate de o alegere deficitară a încălțămintei.

 

  1. Ascultă-ți corpul, nu-l ignora!

Corpul tău este cea mai bună busolă pe care o ai. Dacă îți dă semnale de alarmă, nu îl ignora! Dacă te doare spatele când mergi pe tocuri, dacă observi că obosești, te dor picioarele, îți este greu, sau, pur și simplu, simți că acest "sport" nu este pentru tine, nu te forța! Este bine să te documentezi, să vezi cum îți poate afecta acest lucru sănătatea, ce afectiuni pot apărea sau se pot agrava și să iei o decizie în cunoștință de cauză.

  1. Totuși, ieși din zona de confort și experimentează!

E bine să ții cont de factorii care îți pot influența alegerea unei perechi de încălțăminte, însă nu transforma acest lucru într-un exces de comoditate. Decide să fii spontană, să lași pantofii sport la ușă și să porți mai des tocuri. Te va ajuta să te simți specială și îți va da un boost de energie pozitivă și încredere în tine. Experimentează!

 

 Așadar, indiferent că vei ajunge să decizi că pantofii cu toc sunt preferații tăi sau, dimpotrivă, că nu sunt pentru tine, trebuie să fii împăcată cu acest lucru. Nu uita că cel mai important este să te simți bine, în largul tău, fără a uita, însă, să adaugi un strop de originalitate în viața ta.

Sursă foto: pixabay.com