News Mehedinti

PARLAMENTUL REACTIONEAZA LA ABUZURILE JUSTITIEI

PARLAMENTUL REACTIONEAZA LA ABUZURILE JUSTITIEI

Data: 11-4-2015

47 de senatori au initiat proiectul de lege privind raspunderea patrimoniala a magistratilor care comit erori judiciare. Ministerul Finantelor se va indrepta, de indata, cu actiune in despagubiri impotriva magistratului care a savarsit eroare judiciara cauzatoare de prejudicii. Termenul de prescriptie va fi de 10 ani (Proiectul).

Incep sa se miste lucrurile din punct de vedere legislativ pentru tragerea la raspundere patrimoniala a magistratilor care comit abuzuri grave concretizate cu sentinte strambe care produc traume si prejudicii justitiabililor in procesele civile si penale.

Nu mai putin de 47 de senatori sustin acest proiect de lege, demers care constituie o reactie a Parlamentului in fata unei realitati de netagaduit: din toate cele trei puteri ale Statului, Justitia a ramas singura care nu raspunde. In conditiile in care se manifesta o atentie sporita fata de banul public, recuperarea prejudiciilor devine o prioritate, iar faptul ca Justitia produce anual prejudicii de ordinul zecilor de milioane de euro la bugetul de stat, de unde sunt despagubite victimele erorilor judiciare ale magistratilor, masura parlamentarilor apare una oportuna si menita sa restabileasca un echilibru intre puterile Statului.

Pana in prezent, nenumarati exponenti ai puterilor executive si legislative au raspuns in fata legii pentru greselile comise, ca urmare a tragerilor la raspundere de catre Justitie. Cum Justitia produce, la randul ei, prejudicii ca urmare a unor erori judiciare, este absolut firesc ca exponentii ei sa raspunda la randul lor.

Proiect: “Dupa ce prejudiciul a fost acoperit de stat in temeiul hotararii irevocabile, statul se va indrepta, de indata, cu o actiunea in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii”. luju.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus