News Mehedinti

PlăteÈ™te facturile în siguranță! Află tot ce trebuie să È™tii despre metodele de plată online!

Data: 29-5-2020

Plata reprezintă pasul final pe care un client trebuie să-l efectueze pentru a intra în posesia unui bun sau pentru a se bucura în continuare de anumite facilități, precum energia electrică în apartament sau abonamentul de telefonie mobilă. Variantele clasice presupun deplasarea la un ghiÈ™eu sau la o trezorerie È™i depunerea unei sume de bani în contul beneficiarului, însă, datorită evoluÈ›iei internetului, s-au modernizat È™i metodele prin care se pot efectua astfel de operaÈ›iuni.

Cel mai important aspect, în cazul unei plăți, este siguranÈ›a necesară pentru ambele părÈ›i. Altfel spus, trebuie să existe o chitanță, prin care să se confirme faptul că banii au fost viraÈ›i în cont. 

Uniunea europeană a creat o piață unică, în care EURO este moneda oficială, eliminând, astfel, comisioanele dintre țările membre. Acest aspect reprezintă un avantaj, mai ales în sfera online, care este cea mai recomandată cale de a efectua o plată È™i de către specialiÈ™ti, chiar dacă varianta clasică, în numerar, îÈ›i oferă un confort psihologic.

 

Iată care sunt cele mai accesibile opțiuni de plată pe care le oferă internetul:

O astfel de plată este acceptată de majoritatea țărilor din Comunitatea Europeană È™i reprezintă una dintre cele mai rapide metode, mai ales de când a fost introdusă opÈ›iunea contactless. Utilizatorii au garantată siguranÈ›a tranzacÈ›iilor È™i pot vizualiza toate procedurile în timp real, prin intermediul aplicaÈ›iilor care pot fi instalate atât pe smartphone, cât È™i pe tabletă. Totodată, la fiecare operaÈ›iune, se poate trimite un mesaj ce conÈ›ine toate informaÈ›iile necesare, inclusiv data, ora È™i locaÈ›ia unde a fost efectuată tranzacÈ›ia. Folosind cardul, poÈ›i să plăteÈ™ti cumpărăturile la casa de marcat în supermarketuri, să cumperi tichete de călătorie pentru transportul în comun È™i chiar să achiÈ›i facturi în locurile în care este disponibil un terminal POS.

Există situaÈ›ii în care o anumită sumă de bani poate fi trimisă direct în contul bancar al unei persoane fizice sau juridice. De regulă, această metodă este folosită de către companii pentru achitarea facturilor primite de la diverÈ™i furnizori sau alte firme partenere. BineînÈ›eles, È™i tu poÈ›i trimite bani prin transfer bancar altei persoane, dacă ai la dispoziÈ›ie codul IBAN al acesteia. De asemenea, când există campanii de donaÈ›ii, se distribuie public numărul de cont al operatorului economic, iar cei interesaÈ›i pot transfera bani.

Plataprin SMS, o metodă relativ nouăînaceastă industrie, este sigură, comodășioferăposibilitatea de a efectuatranzacÈ›iiatât beneficiarilor naÈ›ionali,câtÈ™i celor dinspaÈ›iul UE. PoÈ›iachita facturi, prelungi abonamente la ziare È™i reviste, totul prin trimiterea unui mesaj text. Înaceastăperioadă, majoritatea companiilor au apelat la diferite tehnici, prin caresămenÈ›inălegătura cu utilizatorul, iar cea prin sms este extrem de eficientă, pentru că telefonul mobil este mereu la îndemână. Dacă vrei să introduci un astfel de sistemîn compania ta, vezi mai multe despre serviciile oferite de SMSO.ro, aceÈ™tia fiind specialiÈ™ti în ceea ce priveÈ™te marketingul prin SMS.

În concluzie, pentru efectuarea tranzacÈ›iilor, trebuie să alegi varianta care îÈ›i oferă cele mai multe avantaje atât din punct de vedere al securității datelor personale, cât È™i al rapidității.

 

Sursa foto: unsplash.com