News Mehedinti

Plătește facturile în siguranță! Află tot ce trebuie să știi despre metodele de plată online!

Data: 29-5-2020

Plata reprezintă pasul final pe care un client trebuie să-l efectueze pentru a intra în posesia unui bun sau pentru a se bucura în continuare de anumite facilități, precum energia electrică în apartament sau abonamentul de telefonie mobilă. Variantele clasice presupun deplasarea la un ghișeu sau la o trezorerie și depunerea unei sume de bani în contul beneficiarului, însă, datorită evoluției internetului, s-au modernizat și metodele prin care se pot efectua astfel de operațiuni.

Cel mai important aspect, în cazul unei plăți, este siguranța necesară pentru ambele părți. Altfel spus, trebuie să existe o chitanță, prin care să se confirme faptul că banii au fost virați în cont. 

Uniunea europeană a creat o piață unică, în care EURO este moneda oficială, eliminând, astfel, comisioanele dintre țările membre. Acest aspect reprezintă un avantaj, mai ales în sfera online, care este cea mai recomandată cale de a efectua o plată și de către specialiști, chiar dacă varianta clasică, în numerar, îți oferă un confort psihologic.

 

Iată care sunt cele mai accesibile opțiuni de plată pe care le oferă internetul:

O astfel de plată este acceptată de majoritatea țărilor din Comunitatea Europeană și reprezintă una dintre cele mai rapide metode, mai ales de când a fost introdusă opțiunea contactless. Utilizatorii au garantată siguranța tranzacțiilor și pot vizualiza toate procedurile în timp real, prin intermediul aplicațiilor care pot fi instalate atât pe smartphone, cât și pe tabletă. Totodată, la fiecare operațiune, se poate trimite un mesaj ce conține toate informațiile necesare, inclusiv data, ora și locația unde a fost efectuată tranzacția. Folosind cardul, poți să plătești cumpărăturile la casa de marcat în supermarketuri, să cumperi tichete de călătorie pentru transportul în comun și chiar să achiți facturi în locurile în care este disponibil un terminal POS.

Există situații în care o anumită sumă de bani poate fi trimisă direct în contul bancar al unei persoane fizice sau juridice. De regulă, această metodă este folosită de către companii pentru achitarea facturilor primite de la diverși furnizori sau alte firme partenere. Bineînțeles, și tu poți trimite bani prin transfer bancar altei persoane, dacă ai la dispoziție codul IBAN al acesteia. De asemenea, când există campanii de donații, se distribuie public numărul de cont al operatorului economic, iar cei interesați pot transfera bani.

Plataprin SMS, o metodă relativ nouăînaceastă industrie, este sigură, comodășioferăposibilitatea de a efectuatranzacțiiatât beneficiarilor naționali,câtși celor dinspațiul UE. Poțiachita facturi, prelungi abonamente la ziare și reviste, totul prin trimiterea unui mesaj text. Înaceastăperioadă, majoritatea companiilor au apelat la diferite tehnici, prin caremenținălegătura cu utilizatorul, iar cea prin sms este extrem de eficientă, pentru telefonul mobil este mereu la îndemână. Dacă vrei introduci un astfel de sistemîn compania ta, vezi mai multe despre serviciile oferite de SMSO.ro, aceștia fiind specialiști în ceea ce privește marketingul prin SMS.

În concluzie, pentru efectuarea tranzacțiilor, trebuie să alegi varianta care îți oferă cele mai multe avantaje atât din punct de vedere al securității datelor personale, cât și al rapidității.

 

Sursa foto: unsplash.com