News Mehedinti

Preasfinţitul Paisie Lugojanul, la DNA pentru deturnare de fonduri UE

Preasfinţitul Paisie Lugojanul, la DNA pentru deturnare de fonduri UE

Data: 25-2-2013

Episcopul vicar Paisie Lugojanul, al doilea om din Mitropolia Banatului, este cercetat de procurorii anticorupţie pentru că le-ar fi cerut angajaţilor a cinci centre sociale, înfiinţate pe banii UE şi coordonate de Arhiepiscopia Timişoarei, să cotizeze „la negru”, din salarii, la Biserică.

Episcopul vicar Paisie Lugojanul, alături de preoţii Alin Cuza şi Cristian Pavel, dar şi de contabila Mihaela Zărie, toţi de la Arhiepiscopia Timişoarei, sunt chemaţi în această săptămână la DNA, pentru a da cu subsemnatul într-un dosar privind o finanţare de circa 20 de milioane de euro, prin POSDRU. Feţele bisericeşti sunt acuzate de deturnare de fonduri şi abuz în serviciu, în proiectul “Reţeaua interregională de centre educaţionale”, câştigat, în 2011, de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iulia şi Arhiepiscopia Timişoarei.

 

Practic, prin acest proiect s-au înfiinţat 16 centre sociale în ţară, prin care 500 de copii sărmani din judeţele Alba, Mureş şi Timiş beneficiau de mâncare, de asistenţă socială, dar şi de sprijin educaţional. La nivelul judeţului Timiş, s-au înfiinţat cinci centre pentru minori, la Deta, Sânnicolau Mare, Lugoj, Făget şi Timişoara, la care erau 22 de angajaţi. Aceste centre erau, conform proiectului, în administrarea Arhiepiscopiei Timişoarei.

Adevarul.ro