News Mehedinti

Procurorii cer ÃŽNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Dan VOICULESCU

Procurorii cer ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Dan VOICULESCU

Data: 29-8-2013

Procurorii cer ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Dan VOICULESCU, în dosarul privatizării ICA. AceÅŸtia mai cer ÅŸi sechestru pe averea lui Voiculescu.

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu. PreÅŸedintele fondator al Partidului Conservator a fost trimis în judecată pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul calculat de anchetatori depăşeÅŸte 60 de milioane de euro.

MagistraÅ£ii de la Tribunalul BucureÅŸti vor rămâne în pronunÅ£are în acest caz.

La începutul lunii decembrie 2008, preÅŸedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie susÅ£in că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro

Dan Voiculescu, acÅ£ionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu ÅŸi Compania (Grivco) SA BucureÅŸti, membru al Adunării Generale a AcÅ£ionarilor (AGA) ÅŸi al Consiliului de AdministraÅ£ie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA ÅŸi director general al SC Bioprod SA BucureÅŸti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineÅŸte o funcÅ£ie de conducere într-un partid, a influenÅ£ei ÅŸi autorităţii date de această calitate în scopul de a obÅ£ine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite ÅŸi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.Realitaea.net