News Mehedinti

Remedii naturale pentru tratarea virozelor de sezon la copiii mici

Data: 25-11-2022

Câtă bucurie când începe cel mic grădinița. Abia aștepți să vezi dacă îi va plăcea și dacă va fi încântat de interacțiunea cu copiii. Vine prima zi de grădiniță când cel mic plânge și plângi și tu pentru că nu știi cum să-l ajuți să se adapteze. A doua zi nu mai plânge la fel de mult pentru că își aduce aminte că a fost și ieri la grădiniță și parcă a fost frumos. A treia zi dimineață îți dai seama că nu mai poate merge la grădiniță pentru că peste noapte a început să-i curgă nasul și să tușească. Și uite așa, urmează două săptămâni în care copilul este bolnav, iar adaptarea lui în colectiv devine un proces anevoios.

Cei mai mulți părinți rezistă cu stoicism o lună, poate două, după care își dau seama că răcelile sunt foarte frecvente iar copilul trebuie să ia prea multe medicamente. Astfel, părinții încep să caute remedii naturale prin care pot ajuta organismul să lupte mai ușor cu răcelile.

Iată care sunt unele dintre cele mai ușoare, dar și eficiente tratamente pe care le poți aplica acasă pentru tratamentul virozelor respiratorii de sezon:

Ajută-l pe cel mic să bea suficiente lichide

O bună hidratare stimulează subțierea mucusului și poate ajuta la prevenirea înfundării nasului. Mai important, în cazul în care apare și febra, lichidele previn deshidratarea. Laptele matern, laptele obișnuit sau formula, ceaiurile sau apa sunt printre cele mai recomandate lichide care pot ajuta un copil să treacă mai ușor peste răceală. Evită sucurile, chiar și cele naturale, deoarece acestea conțin foarte mult zahăr.

Oferă-i alimente sănătoase, bogate în vitamine și minerale

Vitaminele, mineralele și un microbiom intestinal echilibrat sunt pilonii de bază ai unei imunități solide. Alimentele procesate, bogate în zahăr, afectează sănătatea tractului intestinal, capacitatea de absorbție a nutrienților dar și microbiomul intestinal. Bacteriile benefice din intestin joacă un rol cheie în educarea celulelor sistemului imunitar și le pot susține în lupta cu virusurile și bacteriile patogene.

Nu uita de importanța suplimentelor care susțin și stimulează imunitatea

Copiii, mai cu seamă atunci când sunt bolnăviori, au tendința de a mânca mai puțin. Astfel, șansele ca ei să își ia suficiente vitamine și minerale din alimentație sunt mai mici. Vitamina C, vitamina D3, acizii grași esențiali Omega, precum și unele remedii naturiste pentru gripă și răceală și tonifiante pe care le găsești la Vegis, pot scurta cu mult durata evoluției unei răceli și pot ușura simptomele bolii.

Un umidificator sau o baie de aburi pot face minuni

Vaporii de apă pot ajuta la ameliorarea tusei dar și la fluidizarea secrețiilor nazale și la desfundarea nasului. Pentru mai multă siguranță, dacă vrei să folosești un umidificator, alege unul cu abur rece. Copiii sunt predispuși la accidente și arsuri când sunt în preajma unor surse de căldură sau apă fierbinte. De asemenea, dacă folosești un umidificator, asigură-te că acesta este curățat zilnic. Dacă nu ai un umidificator, poți lăsa apa fierbinte să curgă în duș, cu ușa cabinei de duș închisă. Când este suficient abur acumulat în încăpere, poți sta cu cel mic timp de 10 – 15 minute în baie.

Dacă totuși simți că ceva nu este în regulă, cel mic este agitat, nu se hidratează suficient, apar alte semne clinice care nu sunt specifice unei răceli simple sau face febră mare, contactează medicul pediatru sau chiar serviciul de urgențe. De asemenea, dacă semnele, chiar și ale unei răceli ușoare, persistă mai mult de 10 - 14 zile, este bine să mergi la un control medical de specialitate. 

Sursa foto: Unsplash.com


Galerie foto



Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus