News Mehedinti

Renovarea este un proces lung și costisitor! Iată de ce aspecte trebuie să ții cont dacă vrei să-ți modernizezi locuința

Data: 17-2-2022

Dacă ai dat click pe articolul de față, atunci înseamnă că te gândeÈ™ti serios să-È›i renovezi locuinÈ›a, dar nu eÈ™ti foarte sigur de unde să începi acest proces interesant. Vestea bună este că poÈ›i să stai liniÈ™tit, pentru că foarte mulÈ›i proprietari au început renovările fără niciun plan, ci doar din instinct È™i nu au avut parte de rezultate foarte bune. Din articolul următor vei afla care sunt paÈ™ii mari de care trebuie să È›ii cont pentru o renovare de succes È™i fără niciun obstacol, aÈ™a că nu părăsi pagina. 

Cei 3 pași pentru o renovare de succes:


1. Crearea unui plan detaliat

Fără un plan creat de la cap la coadă È™i bine pus la punct, nu vei avea nicio È™ansă ca renovarea să fie de succes. În primul rând, trebuie să-È›i setezi un obiectiv pe care vrei să-l atingi, aÈ™a că ar trebui să vizualizezi cum ai vrea să arate rezultatul final. Când ai trecut cu bine de acest prim pas, atunci te poÈ›i pregăti pentru următoarele aspecte din plan:

* Materialele necesare. După ce te-ai hotărât care sunt părÈ›ile locuinÈ›ei care necesită renovare, este timpul să-È›i faci o listă cu ce materiale necesare ai nevoie. 

* Bugetul. Aspectul financiar este cel mai important factor pe care trebuie să te bazezi, atunci când vrei să-È›i renovezi locuinÈ›a. Dacă nu ai destui bani, atunci vei cumpăra materiale, ustensile care poate nu vor fi calitative È™i dacă vei avea nevoie de un ajutor din exterior, nu-È›i vei permite să-l plăteÈ™ti. Un alt lucru important: nu-È›i stabili doar un buget fix, ci trebuie să mai pui o marjă de bani, pentru lucruri imprevizibile.

* Timpul de lucru. Fă-È›i un calendar unde să-È›i notezi cam cât È›i-ar lua tot procesul de renovare. Dacă va fi o renovare generală, atunci trebuie să fii conÈ™tient È™i de aspectele logistice: transportul materialelor È™i locul unde vei sta cu familia, pentru că nu puteÈ›i dormi acasă în acea perioadă. Va fi un mediu prea toxic. 

2. Achiziționarea materialelor și ustensilelor de calitate

Materialele È™i ustensilele joacă un rol extrem de important într-un proces de renovare, pentru că dacă nu cumperi produse pentru construcÈ›ii de calitate, vei avea suprize nefericite pe termen lung. AÈ™adar, iată câteva ustensile de care sigur vei avea nevoie:

* Un măsurător. Dacă ai un măsurător deja acasă, trebuie să È™tii că cel mai probabil nu este bun. Ai nevoie de o bandă de măsurat fiabilă cu care să măsori podelele, dacă vrei să le schimbi, È™i pereÈ›ii ca să fii sigur că renovarea se va desfășura cu precizie. 

* Gletiere. Gletul este secretul din spatele unui perete perfect, iar dacă nu este preparat È™i aplicat corect, va ieÈ™i un dezastru, iar pentru acest proces ai nevoie de o gletieră care îÈ™i merită banii. Alege gletiere profesionale de pe Gletiere.ro, pentru că nu numai că raportul calitate-preÈ› este excelent, dar È™i flexibilitatea cu care poÈ›i să lucrezi cu ele este incomparabilă.  

* Unelte pentru tencuit È™i vopsit. Pensulele È™i bidineaua nu trebuie să lipsească din listă, pentru că sigur după ce termini cu pereÈ›ii, te vei apuca să vopseÈ™ti uÈ™ile È™i geamurile. 

* Unelte pentru răzuit. Trebuie să ai ustensilele potrivite pentru a îndepărta vopseaua veche de pe pereÈ›i. 

3. Fă-ți propria echipă

Nu toată lumea îÈ™i permite să plătească o firmă care să sară în ajutor la renovat È™i acest lucru este în regulă. PoÈ›i să-È›i aduni prietenii, membrii familiei È™i să formaÈ›i o gaÈ™că, pentru că vei avea nevoie de tot ajutorul necesar. 

PregăteÈ™te-te temeinic, întrucât va fi un proces lung, stresant È™i obositor, din punct de vedere fizic È™i financiar. De aceea, este recomandat ca în cazul în care nu ai reuÈ™it să îndeplineÈ™ti toate punctele menÈ›ionate în acest articol, atunci cel mai bine ar fi să amâni procesul de renovare.

Sursa foto: Freepik.com