News Mehedinti

Renovarea este un proces lung și costisitor! Iată de ce aspecte trebuie să ții cont dacă vrei să-ți modernizezi locuința

Data: 17-2-2022

Dacă ai dat click pe articolul de față, atunci înseamnă că te gândești serios să-ți renovezi locuința, dar nu ești foarte sigur de unde să începi acest proces interesant. Vestea bună este că poți să stai liniștit, pentru că foarte mulți proprietari au început renovările fără niciun plan, ci doar din instinct și nu au avut parte de rezultate foarte bune. Din articolul următor vei afla care sunt pașii mari de care trebuie să ții cont pentru o renovare de succes și fără niciun obstacol, așa că nu părăsi pagina. 

Cei 3 pași pentru o renovare de succes:


1. Crearea unui plan detaliat

Fără un plan creat de la cap la coadă și bine pus la punct, nu vei avea nicio șansă ca renovarea să fie de succes. În primul rând, trebuie să-ți setezi un obiectiv pe care vrei să-l atingi, așa că ar trebui să vizualizezi cum ai vrea să arate rezultatul final. Când ai trecut cu bine de acest prim pas, atunci te poți pregăti pentru următoarele aspecte din plan:

* Materialele necesare. După ce te-ai hotărât care sunt părțile locuinței care necesită renovare, este timpul să-ți faci o listă cu ce materiale necesare ai nevoie. 

* Bugetul. Aspectul financiar este cel mai important factor pe care trebuie să te bazezi, atunci când vrei să-ți renovezi locuința. Dacă nu ai destui bani, atunci vei cumpăra materiale, ustensile care poate nu vor fi calitative și dacă vei avea nevoie de un ajutor din exterior, nu-ți vei permite să-l plătești. Un alt lucru important: nu-ți stabili doar un buget fix, ci trebuie să mai pui o marjă de bani, pentru lucruri imprevizibile.

* Timpul de lucru. Fă-ți un calendar unde să-ți notezi cam cât ți-ar lua tot procesul de renovare. Dacă va fi o renovare generală, atunci trebuie să fii conștient și de aspectele logistice: transportul materialelor și locul unde vei sta cu familia, pentru că nu puteți dormi acasă în acea perioadă. Va fi un mediu prea toxic. 

2. Achiziționarea materialelor și ustensilelor de calitate

Materialele și ustensilele joacă un rol extrem de important într-un proces de renovare, pentru că dacă nu cumperi produse pentru construcții de calitate, vei avea suprize nefericite pe termen lung. Așadar, iată câteva ustensile de care sigur vei avea nevoie:

* Un măsurător. Dacă ai un măsurător deja acasă, trebuie să știi că cel mai probabil nu este bun. Ai nevoie de o bandă de măsurat fiabilă cu care să măsori podelele, dacă vrei să le schimbi, și pereții ca să fii sigur că renovarea se va desfășura cu precizie. 

* Gletiere. Gletul este secretul din spatele unui perete perfect, iar dacă nu este preparat și aplicat corect, va ieși un dezastru, iar pentru acest proces ai nevoie de o gletieră care își merită banii. Alege gletiere profesionale de pe Gletiere.ro, pentru că nu numai că raportul calitate-preț este excelent, dar și flexibilitatea cu care poți să lucrezi cu ele este incomparabilă.  

* Unelte pentru tencuit și vopsit. Pensulele și bidineaua nu trebuie să lipsească din listă, pentru că sigur după ce termini cu pereții, te vei apuca să vopsești ușile și geamurile. 

* Unelte pentru răzuit. Trebuie să ai ustensilele potrivite pentru a îndepărta vopseaua veche de pe pereți. 

3. Fă-ți propria echipă

Nu toată lumea își permite să plătească o firmă care să sară în ajutor la renovat și acest lucru este în regulă. Poți să-ți aduni prietenii, membrii familiei și să formați o gașcă, pentru că vei avea nevoie de tot ajutorul necesar. 

Pregătește-te temeinic, întrucât va fi un proces lung, stresant și obositor, din punct de vedere fizic și financiar. De aceea, este recomandat ca în cazul în care nu ai reușit să îndeplinești toate punctele menționate în acest articol, atunci cel mai bine ar fi să amâni procesul de renovare.

Sursa foto: Freepik.com 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus