News Mehedinti

S-a internat în spital şi s-a trezit datoare la bancă. Ce a făcut o asistentă medicală

S-a internat în spital ÅŸi s-a trezit datoare la bancă. Ce a făcut o asistentă medicală

Data: 9-7-2013

O pensionară din municipiul Deva a trecut printr-un adevărat ÅŸoc în momentul în care s-a trezit somată să plătească peste 6.000 de lei despăgubiri pentru un credit pe care în 2007, o asistentă medicală l-a luat în numele ei cu acte false.

Georgeta Petre (59 de ani) a primit somaÅ£ia prin poÅŸtă, de la o societate care se ocupă cu recuperarea creanÅ£elor. 

"În 2007 am fost internată pentru două săptămâni la spitalul TBC din Deva, unde asistentă ÅŸefă era Elena Părău. I-am dat actele personale, nu ÅŸtiu ce a făcut cu ele, dar m-am trezit câteva luni mai târziu că mi se trage din pensie, câte 100 de lei lunar. Am fost la Casa de pensii ÅŸi am aflat de creditul pe care ea l-a făcut la CEC Bank în numele meu. Am reclamat-o atunci la PoliÅ£ie ÅŸi lucrurile s-au lămurit. AlÅ£i 10 – 15 foÅŸti pacienÅ£i ai acesteia erau în situaÅ£ia mea", a povestit Georgeta.

Asistenta a fost între timp trimisă în judecată ÅŸi chiar condamnată la închisoare cu suspendare, de instanÅ£a Judecătoriei Deva, dar sentinÅ£a nu a rămas definitivă. Victima înÅŸelăciunii a crezut că situaÅ£ia s-a clarificat. "Zilele trecute m-am trezit însă cu somaÅ£ia de plată ÅŸi m-am speriat. Mă tem să nu trebuiască să dau banii, pentru că aÅŸ rămâne pe drumuri. Am fost la asistenta care luase creditul în numele meu ÅŸi mi-a zis să stau liniÅŸtită că, speră ea, poate i se va prescrie fapta”, a povestit Georgeta. Pensionara a depus o nouă reclamaÅ£ie la PoliÅ£ie, sperând că de data aceasta i se va face dreptate. Realitatea.net