News Mehedinti

S-a internat în spital şi s-a trezit datoare la bancă. Ce a făcut o asistentă medicală

S-a internat în spital şi s-a trezit datoare la bancă. Ce a făcut o asistentă medicală

Data: 9-7-2013

O pensionară din municipiul Deva a trecut printr-un adevărat şoc în momentul în care s-a trezit somată să plătească peste 6.000 de lei despăgubiri pentru un credit pe care în 2007, o asistentă medicală l-a luat în numele ei cu acte false.

Georgeta Petre (59 de ani) a primit somaţia prin poştă, de la o societate care se ocupă cu recuperarea creanţelor. 

"În 2007 am fost internată pentru două săptămâni la spitalul TBC din Deva, unde asistentă şefă era Elena Părău. I-am dat actele personale, nu ştiu ce a făcut cu ele, dar m-am trezit câteva luni mai târziu că mi se trage din pensie, câte 100 de lei lunar. Am fost la Casa de pensii şi am aflat de creditul pe care ea l-a făcut la CEC Bank în numele meu. Am reclamat-o atunci la Poliţie şi lucrurile s-au lămurit. Alţi 10 – 15 foşti pacienţi ai acesteia erau în situaţia mea", a povestit Georgeta.

Asistenta a fost între timp trimisă în judecată şi chiar condamnată la închisoare cu suspendare, de instanţa Judecătoriei Deva, dar sentinţa nu a rămas definitivă. Victima înşelăciunii a crezut că situaţia s-a clarificat. "Zilele trecute m-am trezit însă cu somaţia de plată şi m-am speriat. Mă tem să nu trebuiască să dau banii, pentru că aş rămâne pe drumuri. Am fost la asistenta care luase creditul în numele meu şi mi-a zis să stau liniştită că, speră ea, poate i se va prescrie fapta”, a povestit Georgeta. Pensionara a depus o nouă reclamaţie la Poliţie, sperând că de data aceasta i se va face dreptate. Realitatea.net