Sablare suprafete din lemn, un procedeu esential pentru o intretinere corespunzatoare
Data: 27-4-2023Sablarea este definita ca fiind procedeul de curatare cel mai eficient al diferitelor tipuri de suprafete, avand numeroase domenii de aplicabilitate datorita rezultatelor foarte bune pe care le ofera.
Materialul abraziv este proiectat de aerul sub presiune pe suprafata vizata pentru o curatare in profunzime sau de suprafata. Pentru a duce la bun sfarsit acest procedeu, se folosesc echipamente profesionale ce au drept rol sa indeparteze eficient mizeria acumulata pe aceste suprafete.
Lemnul, este un tip de material care poate sa fie supus acestui procedeu cu succes deoarece, cu ajutorul materialelor de sablare corespunzatoare li se va putea reda stralucirea de altadata. In functie de tipul de curatare necesar pentru a reda aspectul estetic suprafetelor din lemn, se alege si tipul de material de sablare potrivit.
Sablarea lemnului, un procedeu eficient
Fibra lemnoasa este compusa din fibre mai moi sau mai dure iar prin sablare se adanceste suprafata slefuita oferindu-i un aspect de ,,proaspat prelucrat”. Prin sablarea lemnului se pot obtine o serie de efecte deosebit de placute care contribuie la crearea unui aspect deosebit. De asemenea, prin sablare se poate curata suprafata sau, se poate oferi acel aspect antichizat care este deosebit de popular la ora actuala.
Tot mai multe persoane prefera ca suprafetele din lemn sa isi pastreze aspectul natural pentru a putea construi acel design rustic care se afla pe lista de preferinte si tendinte actuale. Materialele renasc prin intermediul procedeului de sablare deoarece este o metoda eficienta de curatare si de intretinere a acestora. Sablarea, utilizata ca finisaj pentru diverse tipuri de materiale, asa cum este lemnul, isi recapata aspectul de odinioara.
Sablarea lemnului poate sa fie aplicata in numeroase domenii de activitate si ofera rezultatele optime de fiecare data. Este o solutie care poate sa fie aplicata atat pentru curatarea suprafetelor din domeniul public cat si la nivel industrial. Cu siguranta, este mult mai indicat ca suprafetele sa fie sablate decat curatate cu ajutorul procedeelor traditionale deoarece este mult mai rapid si eficient in acest mod.
Pentru sablarea lemnului se recomanda purtarea unor echipamente de protectie
Pentru realizarea optima a sablarii se utilizeaza echipamente profesionale operate de personal calificat si cu experienta. Cei care lucreaza cu aceste echipamente in vederea efectuarii sablarii trebuie sa poarte echipament de protectie, care nu este un moft deoarece aerul in zona in care se efectueaza sablarea este incarcat de impuritati si este greu respirabil. Chiar si in cazul aplicarii casnice a sablarii tot este necesar sa se ia masuri de protectie.
Sablarea este un procedeu foarte util in toate domeniile de aplicabilitate. Timpul de lucru este redus considerabil si rezulta suprafete perfect curatate de impuritati. Prin sablare, chiar si lemnul imbatranit poate sa isi recapete frumusetea.
Sablarea lemnului este foarte utila si poate sa ofere de fiecare data rezultatele dorite fara prea mult efort. Este un procedeu prin care se asigura si o durata de viata mai mare a lemnului si a materialelor care sunt supuse acestui procedeu atat de benefic si cu atat de multe avantaje.