News Mehedinti

Scene de groază într-un autobuz. Şoferul a fost înjunghiat cu un şpaclu

Scene de groază într-un autobuz. Åžoferul a fost înjunghiat cu un ÅŸpaclu

Data: 10-10-2013

Un ÅŸofer de autobuz din BraÅŸov s-a luat la bătaie cu un călător, miercuri seară, într-o staÅ£ie de autobuz, iar în timpul altercaÅ£iei călătorul l-a tăiat la gât pe ÅŸofer cu un ÅŸpaclu, ambii bărbaÅ£i ajungând la spital pentru îngrijiri

Potrivit purtătorului de cuvânt al PoliÅ£iei BraÅŸov, comisar ÅŸef Liviu Naghi, incindetul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 17.45, în staÅ£ia "Camera de ComerÅ£ ÅŸi Industrie", de pe strada Iuliu Maniu, din centrul municipiului BraÅŸov, când între ÅŸoferul autobuzului care circula pe linia 4, Ciprian P., în vârstă de 41 de ani, ÅŸi un călător în vârstă de 53 de ani a izbucnit un conflict spontan. Din primele informaÅ£ii a reieÅŸit că tot conflictul a pornit de la faptul că uÅŸile din spate ale autobuzului nu s-au deschis sau l-au prins pe călător.

Alertat de strigătele din sptatele autobuzului, ÅŸoferul a deschis din nou toate uÅŸile ÅŸi a coborât din autovehicul pentru a vedea ce s-a întâmplat. Când a ajuns în spate, ÅŸoferul ÅŸi un călător, care se pare că ar fi fost cel care a strigat, au început să se înjure, apoi s-au luat la bătaie, iar călătorul a scos un ÅŸpaclu ÅŸi l-a rănit pe ÅŸofer la gât.

Un alt călător din autobuz a anunÅ£at PoliÅ£ia ÅŸi AmbulanÅ£a prin Serviciul 112. "Ambii au ajuns la spital pentru îngrijiri, dar au suferit răni superficiale ÅŸi nu a fost nevoie de spitalizare. Amândoi au depus plângeri la PoliÅ£ie pentru lovire ÅŸi alte violenÅ£e", a declarat Naghi, joi.

Potrivit unui comunicat al RAT BraÅŸov, la plecarea din staÅ£ie, după închiderea uÅŸilor, ÅŸoferul a fost alertat de niÅŸte strigăte din autobuz."Åžoferul a deschis din nou toate uÅŸile, a asigurat autovehiculul cu frâna de mână ÅŸi s-a deplasat, prin exterior, pentru a verifica dacă a apărut vreo problemă tehnică sau dacă s-a produs vreun alt incident de natură a pune în pericol pasagerii. La momentul în care a ajuns în dreptul ultimei uÅŸi, între unul dintre pasageri, se pare persoana care strigase, ÅŸi conducătorul auto a izbucnit un conflict, în urma căruia ÅŸoferul a suferit o rănire, fiind tăiat pe gât cu un obiect", se arată în comunicatul RAT BraÅŸov.

AlÅ£i ÅŸoferi de autobuze, sosiÅ£i ulterior în aceeaÅŸi staÅ£ie, au intervenit ÅŸi ei ÅŸi l-au reÅ£inut pe călătorul agresiv până la sosirea echipajelor de PoliÅ£ie ÅŸi a AmbulanÅ£ei. Directorul general al RAT BraÅŸov, ing. Cristian Radu, a declarat că mulÅ£umeÅŸte echipajelor de intervenÅ£ie care au acordat îngrijirile medicale angajatului RAT, precum ÅŸi persoanei care, dând dovadă de simt civic, a alertat autorităţile.

"Nu pot să nu remarc solidaritatea de care au dat dovadă colegii celui agresat, aceÅŸtia reuÅŸind dezarmarea ÅŸi imobilizarea persoanei care continua să-l lovească pe angajatul nostru. Sunt convins că JustiÅ£ia va face dreptate în acest caz. AngajaÅ£ii RATBraÅŸovsunt cel mai important capital al Regiei. Am vorbit ÅŸi aseară ÅŸi astăzi cu ÅŸoferul rănit ÅŸi l-am asigurat de sprijinul nostru", a spus directorul RAT. Åžoferul rănit nu a mai fost implicat în incidente similare, având un comportament adecvat în perioada desfăşurării activităţii în cadrul RATBraÅŸov, potrivit sursei citate. Realitatea.net