News Mehedinti

Schimbare majoră la aplicaţia WhatsApp

Schimbare majoră la aplicaţia WhatsApp

Data: 19-1-2016

Populara aplicație de mesagerie pentru telefonul mobil WhatsApp va renunța la abonamentul anual de un dolar și va explora alte modalități pentru a permite companiilor să interacționeze cu utilizatorii pentru a recupera veniturile pierdute, a declarat luni co-fondatorul aplicației Jan Koum, informează Wall Street Journal.

AplicaÈ›ia de mesagerie WhatsApp rulează pe diferite tipuri de telefoane fără mesaje publicitare. Până acum aplicaÈ›ia era folosită gratuit timp de un an, după care utilizatorii trebuiau să plătească un abonament de 99 de cenÈ›i pe an.

'Am descoperit că această abordare nu funcÈ›ionează prea bine în multe țări È™i nu dorim ca oamenii să creadă că legătura lor cu lumea va fi tăiată', a declarat Jan Koum la conferinÈ›a Digital Life Design organizată la Munchen, Germania. Potrivit lui Jan Koum, mulÈ›i utilizatori de WhatsApp nu au un card de debit sau de credit care să le permită să plătească pentru acest serviciu. În consecință, WhatsApp va începe să elimine abonamentul din diferite versiuni ale aplicaÈ›iei în următoarele săptămâni.

Pentru a recupera veniturile pierdute, WhatsApp va începe să testeze în acest an noi modele de business care permit organizaÈ›iilor să comunice cu persoanele fizice, la cererea utilizatorilor. 'Deocamdată suntem într-un stadiu preliminar', a declarat Jan Koum. Acesta a dezvăluit că WhatsApp analizează care sunt caracteristicile care permit unor companii precum American Airlines sau Bank of America să comunice mai eficient cu clienÈ›ii lor prin aplicaÈ›ia WhatsApp.

Anul trecut reÈ›eaua de socializare Facebook a finalizat procesul de preluare a WhatsApp pentru un preÈ› de aproximativ 22 de miliarde de dolari, informează Agerpres.