News Mehedinti

Septembrie 2014, cea mai caldă lună septembrie înregistrată pe Pământ din 1880 şi până acum

Septembrie 2014, cea mai caldă lună septembrie înregistrată pe Pământ din 1880 ÅŸi până acum

Data: 21-10-2014

Septembrie 2014 a fost cea mai caldă lună septembrie înregistrată în lume, la suprafaÈ›a pământului È™i oceanelor, de când a început măsurarea temperaturilor, în 1880, a anunÈ›at luni AgenÈ›ia americană pentru oceane È™i atmosferă (NOAA), potrivit AFP.

A fost, de asemenea, a 38-a lună septembrie consecutivă în cursul căreia temperatura globală terestră s-a situat deasupra mediei secolului al XX-lea, a precizat NOAA.

Luna trecută, temperatura medie la suprafaÈ›a oceanelor È™i a pământului s-a stabilit la 15,72 grade Celsius, cu 0,72 grade peste media secolului al XX-lea (15 grade).

În 2014, mai, iunie, august È™i septembrie au fost cele mai calde luni înregistrate vreodată.

Cu excepÈ›ia lunii februarie, toate celelalte luni s-au numărat printre primele patru cele mai calde înregistrate vreodată pentru fiecare dintre ele, potrivit NOAA.

Recordurile de căldură s-au înregistrat în special în nordul Africii de Vest, regiunile litoralului din sud-estul Americii Latine, sud-vestul Australiei, regiuni din Orientul Mijlociu È™i câteva regiuni din Asia de Sud-Est.

La suprafața oceanelor, temperatura globală din septembrie 2014 a depășit cu 0,66 grade media secolului al XX-lea, care era de 16,2 grade.

A fost vorba È™i despre "cea mai înaltă temperatură înregistrată din 1880 încoace la suprafaÈ›a oceanelor", a adăugat NOAA, afirmând că această creÈ™tere a temperaturilor a fost observată în cazul tuturor oceanelor. Antena3.ro