News Mehedinti

ȘPAGA de la BAC  a fost găsită în sutiene / Directoarea unui liceu din București a fost reținută

ȘPAGA de la BAC a fost găsită în sutiene / Directoarea unui liceu din București a fost reținută

Data: 2-7-2013

Proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat a început cu scandal la un liceu din sectorul cinci al Capitalei. La instituţia de învăţământ au avut loc mai multe percheziţii în cursul dimineţii, comisia de bacalaureat a fost schimbată iar 37 de persoane sunt audiate în acest moment de procurorii anticorupţie. Toate acestea fac parte dintr-un dosar de fraudare a examenului de bacalaureat. Mita de la examen ar fi fost găsită inclusiv în sutienele profesoarelor. 

Directoarea liceului a fost reţinută

Costica Vărzaru, directoarea liceului "Dimitrie Bolintineanu" a fost reţinută, sub acuzaţia de complicitate de luare de mită.

Directorul adjunct al liceului a plecat liber de la audieri, susţinând că nu ştie nimic despre elevii care ar fi dat mită. Anchetatorii au vizat 37 de cadre didactice, suspectate de luare de mită, după ce au încercat să îi ajute pe elevi să ia examenul la limba şi literatura română.

Absolvenţii care au dat ieri bac-ul la Liceul Bolintineanu nu vor păţi absolut nimic. Examenul nu va fi reluat pentru că, în mod paradoxal, nu există nicio procedură în acest sens. Realitatea.net