News Mehedinti

Te-ai decis să pleci în vacanță într-o țară nordică iarna aceasta? Iată tot ce trebuie să știi

Data: 12-12-2022

Probabil vrei ca iarna aceasta să o experimentezi în adevăratul sens al cuvântului și să mergi într-un city break într-o țară din Nordul Europei. Ei bine, odată ce iei această decizie există anumite lucruri pe care trebuie să le cunoști dinainte și să le iei în considerare. Este recomandat să experimentezi cât mai mult, călătorind în locuri diferite și cunoscând și alte culturi, mai ales cele mult mai diferite față de a ta. Fă din iarna aceasta o aventură, ia-ți ghiozdanul și pleacă împreună cu cei dragi la Aurora Boreală.

Află în continuare în acest articol ce trebuie să știi și să faci înainte de a pleca într-o țară nordică:

1.Nu vei avea parte de multă lumină

În funcție de zona și țara în care alegi să mergi, acest criteriu va alterna. Însă, în general, în țările nordice, pe timpul sezonului de iarnă vei avea parte de foarte puțină lumină ziua. Evident, cu cât te apropii mai tare de Nord, cu atât și ziua va fi mai scurtă. Este recomandat să te informezi în legătură cu acest aspect pentru a știi din timp ce te așteaptă. Nu toți oamenii reușesc să se adapteze ușor la această diferență.

2.Temperaturile nu sunt cele mai plăcute

Un alt factor de care trebuie să ții cont sunt temperaturile foarte scăzute. Deși termometrul nu îți va spune prea multe, trebuie să știi că temperaturile se simt diferit în Nord. Vei avea parte de frig în adevăratul sens al cuvântului, însă este o experiență care merită trăită, măcar o dată în viață. Poți vizita țările nordice o dată pe timp de iarnă, iar vacanțele tale următoare să fie și pe sezonul verii, țările nordice fiind surprinzătoare indiferent de anotimp. Este recomandat să mergi bine echipat, cu echipament gros, de iarnă și o încălțăminte adecvată. În același timp, este important de știut că, calitatea este mult mai importantă decât cantitatea. Decât să îți iei multe haine în bagaj, este indicat să îți iei puține dar care să te protejeze foarte bine la acele temperaturi. În același timp, o pereche de ghete damă de iarnă îmblănite, sunt alegerea perfectă atunci când pleci în Nord. Găsești diferite tipuri de ghete la kalapod.net, care îți vor face vacanța mai ușoară.

3.Cultura diferită

Este important de știut că țările nordice au o cultură mult mai diferită decât a ta. Să nu fii mirat dacă în Helsinki se închid mai rapid localurile și restaurantele decât ești obișnuit, sau dacă în general în țările nordice oamenii sunt puțini mai reci..ca temperatura de altfel. Nu o lua personal! Este pur și simplu cultura lor care îi face să fie mai singuri și să se bucure de timpul cu ei zi de zi, fiind un aspect foarte important. De asemenea, în timpul sejurului tău este obligatoriu să experimentezi saunele nordice, o tradiție care își face prezența și azi în viețile lor.

Prin urmare, dacă ți-ai planificat un city break într-o țară nordică și nu aveai prea multe informații, acest articol te va ajuta să-ți dai puțin seama de ce te va aștepta acolo. Bineînțeles, adevărata experiență este pe pielea ta, iar doar tu îți poți face o părere întărită despre toate acestea.

Sursă foto: Pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus