News Mehedinti

Te-ai îngrășat pe perioada izolării? Află cum să îÈ›i recapeÈ›i silueta pentru vacanÈ›a de vară!

Data: 17-7-2020

 

Pe perioada izolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai multe persoane se plâng că au luat câteva kilograme în plus, având în vedere că au avut mai mult timp la dispoziÈ›ie pentru a găti sau, pur È™i simplu, din cauza stresului, È™i-au găsit consolarea în mâncare. În alte cazuri, chiar plictiseala i-a îndemnat pe unii să consume alimente în exces, fie preparate de ei, fie comandate de la restaurante ori fast-food-uri.

Un astfel de comportament nesănătos poate avea urmări serioase atât asupra siluetei tale, cât È™i asupra sănătății, mai ales dacă ai exagerat cu dulciurile, carbohidraÈ›ii È™i grăsimile. Prin urmare, chiar dacă încă îÈ›i petreci mare parte din timp acasă, trebuie să iei măsuri pentru a elimina aceste obiceiuri nocive, care îÈ›i aduc un sentiment de plăcere numai pe moment, ulterior determinând stări generale proaste, cauzate fie de kilogramele în plus care îÈ›i afectează încrederea în tine, fie de simptomele pe care le ai, ca urmare a unei alimentaÈ›ii haotice.

AÈ™adar, acum că a venit vara È™i îÈ›i doreÈ™ti să arăți cât mai bine în costum de baie sau alte È›inute de vacanță, trebuie să depui eforturi pentru a scăpa de surplusul de grăsime.

Iată ce tactici poÈ›i aplica pentru a-È›i recupera silueta È™i a te simÈ›i bine în pielea ta după perioada izolării:

Adoptă o dietă sănătoasă

Dacă până acum alegeai să îÈ›i comanzi la domiciliu numai pizza È™i alte produse fast-food, a venit momentul să faci o schimbare È™i să renunÈ›i la aceste alimente care, pe lângă faptul că îngrașă, îÈ›i pot crea È™i probleme de sănătate, deoarece nu conÈ›in nutrienÈ›ii È™i vitaminele de care corpul tău are nevoie pentru a fi sănătos.

Stabilește-ți un regim alcătuit dincele mai bune alimente pentru slăbit sau urmează o dietă recunoscută pe plan internațional, așa cum este cea mediteraneană, care este recomandată și celor care nu au probleme cu greutatea, dar vor să aibă o viață sănătoasă.

Fă-ți un program de sport

Să te înfometezi nu este o soluÈ›ie. Nici dieta sănătoasă nu te va ajuta prea mult să dai jos kilogramele în plus, fără un program regulat de activitate fizică, de câteva ori pe săptămână. Nu trebuie neapărat să mergi la sală, ci este suficient să alergi în parc sau să foloseÈ™ti bicicleta statică, din confortul casei tale. Dacă nu È™tii exact ce exerciÈ›ii trebuie să faci, poÈ›i consulta un antrenor personal sau poÈ›i urmări videoclipuri pe internet, iar dacă eÈ™ti începător, cumpără de aici echipamentul de fitness necesar pentru a-È›i atinge obiectivele.

 

Schimbă-ți stilul de viață

Pentru a obÈ›ine cât mai repede rezultatele dorite È™i a te menÈ›ine în formă, este bine să ai un stil de viață sănătos, care trebuie să cuprindă neapărat momente de relaxare È™i de odihnă. AÈ™adar, dacă obiÈ™nuieÈ™ti să lucrezi până seara târziu, trebuie să încerci să faci o schimbare în acest sens, deoarece un organism obosit nu va da randament, iar slăbirea nu va fi de durată, problemele cu greutatea putând să reapară pe viitor.

Iată, deci, ce ai de făcut dacă vrei să îÈ›i recapeÈ›i silueta de dinainte de perioada izolării È™i să îÈ›i menÈ›ii starea de sănătate!

Sursa foto: storyblocks.com