News Mehedinti

Te-ai îngrășat pe perioada izolării? Află cum să îți recapeți silueta pentru vacanța de vară!

Data: 17-7-2020

 

Pe perioada izolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai multe persoane se plâng că au luat câteva kilograme în plus, având în vedere că au avut mai mult timp la dispoziție pentru a găti sau, pur și simplu, din cauza stresului, și-au găsit consolarea în mâncare. În alte cazuri, chiar plictiseala i-a îndemnat pe unii să consume alimente în exces, fie preparate de ei, fie comandate de la restaurante ori fast-food-uri.

Un astfel de comportament nesănătos poate avea urmări serioase atât asupra siluetei tale, cât și asupra sănătății, mai ales dacă ai exagerat cu dulciurile, carbohidrații și grăsimile. Prin urmare, chiar dacă încă îți petreci mare parte din timp acasă, trebuie să iei măsuri pentru a elimina aceste obiceiuri nocive, care îți aduc un sentiment de plăcere numai pe moment, ulterior determinând stări generale proaste, cauzate fie de kilogramele în plus care îți afectează încrederea în tine, fie de simptomele pe care le ai, ca urmare a unei alimentații haotice.

Așadar, acum că a venit vara și îți dorești să arăți cât mai bine în costum de baie sau alte ținute de vacanță, trebuie să depui eforturi pentru a scăpa de surplusul de grăsime.

Iată ce tactici poți aplica pentru a-ți recupera silueta și a te simți bine în pielea ta după perioada izolării:

Adoptă o dietă sănătoasă

Dacă până acum alegeai să îți comanzi la domiciliu numai pizza și alte produse fast-food, a venit momentul să faci o schimbare și să renunți la aceste alimente care, pe lângă faptul că îngrașă, îți pot crea și probleme de sănătate, deoarece nu conțin nutrienții și vitaminele de care corpul tău are nevoie pentru a fi sănătos.

Stabilește-ți un regim alcătuit dincele mai bune alimente pentru slăbit sau urmează o dietă recunoscută pe plan internațional, așa cum este cea mediteraneană, care este recomandată și celor care nu au probleme cu greutatea, dar vor să aibă o viață sănătoasă.

Fă-ți un program de sport

Să te înfometezi nu este o soluție. Nici dieta sănătoasă nu te va ajuta prea mult să dai jos kilogramele în plus, fără un program regulat de activitate fizică, de câteva ori pe săptămână. Nu trebuie neapărat să mergi la sală, ci este suficient să alergi în parc sau să folosești bicicleta statică, din confortul casei tale. Dacă nu știi exact ce exerciții trebuie să faci, poți consulta un antrenor personal sau poți urmări videoclipuri pe internet, iar dacă ești începător, cumpără de aici echipamentul de fitness necesar pentru a-ți atinge obiectivele.

 

Schimbă-ți stilul de viață

Pentru a obține cât mai repede rezultatele dorite și a te menține în formă, este bine să ai un stil de viață sănătos, care trebuie să cuprindă neapărat momente de relaxare și de odihnă. Așadar, dacă obișnuiești să lucrezi până seara târziu, trebuie să încerci să faci o schimbare în acest sens, deoarece un organism obosit nu va da randament, iar slăbirea nu va fi de durată, problemele cu greutatea putând să reapară pe viitor.

Iată, deci, ce ai de făcut dacă vrei să îți recapeți silueta de dinainte de perioada izolării și să îți menții starea de sănătate!

Sursa foto: storyblocks.com