News Mehedinti

Te gândeÈ™ti obsesiv la corpul tău sau gândeÈ™ti pozitiv în legătură cu corpul tău? Iată de ce e important să poÈ›i face diferenÈ›a!

Data: 7-9-2022

MiÈ™carea „Body Positivity” a luat multe forme de-a lungul timpului, iar în ultima perioadă a început să fie confundată cu acceptarea oricărui stil de viață, oricât de nesănătos ar fi. Lipsa sportului sau a unei alimentaÈ›ii sănătoase nu pot fi scuzate prin ascunderea în spatele acestei miÈ™cări. Dincolo de aspectul fizic È™i trăsăturile specifice fiecărui individ, există multe lucruri pe care le poÈ›i face pentru a te detaÈ™a de obsesia de a fi acceptată pentru corporalitatea ta È™i pentru a începe să gândeÈ™ti cu adevărat pozitiv față de propria persoană.

Un prim pas este să începi să ai o relaÈ›ie sănătoasă cu corpul tău È™i să îi oferi zilnic grija pe care o merită. Fie că este vorba de o rutină de îngrijire, de hainele potrivite sau odihna necesară, orice gest de tandreÈ›e È™i atenÈ›ie poate aduce schimbări semnificative. Grija față de tine însăți va aduce cu sine È™i un imens val de pozitivitate.

Iată de ce este important să gândeÈ™ti pozitiv în legătură cu propriul corp È™i să ai cât mai multă grijă de aspectul È™i starea ta fizică:

 Este reconfortant din punct de vedere emoÈ›ional

Este dificil să trăieÈ™ti într-un corp de care nu te poÈ›i bucura. Dacă te uiÈ›i constant în oglindă È™ nu eÈ™ti mulÈ›umită de ceea ce vezi, sănătatea ta psihică este prima care are de suferit. Nu e cazul să te minÈ›i singură pentru a depăși momentul, ci să înveÈ›i să te accepÈ›i pentru a putea face schimbările pe care È›i le doreÈ™ti. Grăsimea de pe È™olduri, abdomen È™i coapse este 100% normală pentru orice femeie. Acesta este un aspect ce trebuie înÈ›eles È™i iubit indiferent de situaÈ›ie. Odată ce ai învățat să te accepÈ›i, îÈ›i va fi extrem de uÈ™or să faci schimbări.

Stimulează motivația și feminitatea de zi cu zi

Îngrijirea corporală zilnică va creÈ™te È™i nivelul motivaÈ›iei tale. Nu contează înălÈ›imea sau greutatea, căci odată intrată în contact cu propriul corp vei ajunge să îl înÈ›elegi mai bine. Ia exemplul femeilor puternice din cadrul studiourilor de videochat. Trebuie să È™tii că acele câÈ™tiguri din videochat care te pun pe gânduri, precum sunt cele de la Kendrastudio.ro, nu se fac din frumuseÈ›e, ci din motivaÈ›ie È™i feminitate. Singurul lucru care te pune cu adevărat în contact cu feminitatea ta este atenÈ›ia sporită față de corpul tău È™i grija față de acesta.

 ÎntreÈ›ine respectul față de propria persoană

Dacă te vei ocupa de corpul tău, vei ajunge să dezvolÈ›i un alt tip de respect față de propria persoană. Dezvoltă-È›i un ritual de îngrijire care să îÈ›i permită să îÈ›i oferi iubirea necesară în fiecare zi. Nu contează că este vorba de sport, de un regim alimentar sau de curățarea tenului în fiecare dimineață È™i seară. Tot ceea ce contează, de fapt, este că acest timp pe care îl petreci cu tine se va cuantifica drept respect pentru propria persoană în mod conÈ™tient.

În concluzie, obsesia față de propriul corp vine la pachet cu o mulÈ›ime de scuze pentru stilul de viață neadecvat, pe când gândirea pozitivă față de corpul tău va aduce sine cu o imensă doză de respect È™i iubire. Cu cât oferi mai multă atenÈ›ie corpului tău, cu atât va creÈ™te È™i calitatea relaÈ›iei cu tine însăți.

Sursa foto: unsplash.com