News Mehedinti

Te muți la București la început de an? Iată 3 mituri legate de găsirea unui loc de muncă

Data: 9-2-2022

Începutul de an este pentru multe persoane o perioadă în care iau decizii îndrăznețe care să îi ajute fie să își îndeplinească anumite dorințe, fie să își îmbunătățească traiul. Dacă te afli printre cei care doresc o schimbare și Bucureștiul ți se pare un oraș în care te-ai putea muta pentru a avea stabilitate financiară, alegerea poate fi una destul de inspirată. Trebuie să fii pregătită, însă, și pentru câteva mituri legate de găsirea unui loc de muncă în capitala care pe mulți îi face să își grăbească plecarea din orașul natal.

Așadar, iată cele mai frecvente mituri legate de mutarea în București și găsirea unui job.

Cât de ușor este să găsești un job în București dacă dorești să te muți la început de an?

1. La început de an, piața muncii este ,,invadată’’ de oferte de joburi

Dacă finalul de an nu este considerat cea mai bună perioadă de a schimba locul de muncă din cauza numărului mai mic de joburi, unul dintre cele mai des întâlnite mituri este că în luna ianuarie apar mai multe oferte decât de obicei, ceea ce nu este neapărat adevărat.

Ce poți face, însă, este să prospectezi piața cu ceva timp înainte pentru a vedea oferta de joburi, precum și nivelul salarial. Dacă dorești să găsești de lucru repede bifând și un venit stabil încă de la început, un loc de muncă în domeniul videochatului poate fi o alegere inspirată. La RichGirls-Studio.ro, vei găsi ceea ce ai nevoie pentru a progresa, dar și pentru a-ți face noi prieteni.

2. În București este foarte ușor să găsești de lucru imediat

Un alt mit legat de locurile de muncă din București este că sunt foarte multe, astfel că este foarte ușor să găsești de lucru rapid. Acest mit este parțial adevărat, astfel că într-adevăr, capitala este mai ofertantă din acest punct de vedere decât orașele mici, însă și aici va trebui să te prezinți la interviuri și să te pregătești pentru un job care să îți ofere stabilitatea de care ai nevoie, precum și să îți asigure nivelul de trai pe care îl dorești. Așadar, este bine să ai în vedere că nu orice ofertă se va plia pe nevoile tale.

3. Salariile sunt mai mari în București decât în restul țării

Un alt mit parțial adevărat legat de locurile de muncă în București este că oferta salarială este mai mare decât în restul țării. Chiar dacănumărul salariaților din capitală a crescut în pandemie, iar salariul mediu net a fost de asemenea mai mare, trebuie să știi și că prețurile sunt mai mari comparativ cu alte regiuni, așadar, este bine să te asiguri că jobul pe care îl găsești va reflecta stilul de viață pe care ți-l dorești din punct de vedere financiar.

Mutarea în București la început de an poate fi cu siguranță o alegere inspirată atunci când alegi să te interesezi foarte bine și să nu te ghidezi despre miturile care circulă în legătură cu locurile de muncă de acolo.

Sursa foto: Pixabay.com