News Mehedinti

Tehnologii care au schimbat lumea

Data: 23-12-2022


 
Lumea în care trăim este puternic influențată de tehnologii. Fie că ne referim la tehnologiile vizibile de tipul smartphone-ului, a mașinii electrice, a electrocasnicelor eficiente sau la cele pe care nu le putem palpa, așa cum este tehnologia 5G, acestea ne îmbunătățesc viața într-un mod sau altul. Anul 1995 pare că face parte din vremurile îndepărtate, pentru că așa și este. La acea vreme telefoanele erau mari ca dimensiune, iar navigarea pe internet era un lucru nou și un proces de durată. De atunci s-au schimbat multe lucruri. Să vedem care sunt cele mai importante tehnologii și cum au schimbat acestea lumea în care trăim.

Telefonul inteligent

Cu toate că nu face parte dintre primele telefoane mobile apărute pe piață, multă lume și amintește de lansarea primului iPhone. Dacă nu ar fi existat această tehnologie, felul în care comunicăm în prezent cu prietenii pe social media, ne uităm la filme sau navigăm pe străzile unui oraș nou nu ar fi avut un impact la fel de mare. Cu toate că multă lume nu are o problemă să folosească calculatorul pentru a efectua toate aceste sarcini, este mult mai ușor să ai o aplicație mobilă care să te ajute în acest sens.
Odată cu apariția telefonului mobil, o mulțime de alte aparate au cam început să dispară. Printre acestea putem numi sistemele de navigație GPS, aparatele care redau muzică, aparatele foto, și altele.

Asistenții vocali

Altă tehnologie care trebuie menționată sunt asistenții vocali. Pentru multe persoane, această tehnologie este utilă în viața de zi cu zi. Indiferent dacă vrei să afli starea vremii, ultimele știri, să vrei să asculți piesa preferată, acest dispozitiv te ajută cât ai clipi.
În 2019 existau deja peste 3 miliare de dispozitive care funcționează pe baza unui asistent vocal. Pe lângă beneficiile pe care le aduce, este bine de știut că toate conversațiile tale sunt transmise pe internet. Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu își doresc să împartă toate informațiile personale cu lumea exterioară, poate un astfel de dispozitiv nu este pentru tine. În ciuda acestui lucru sunt eficiente și te ajută foarte mult în viața de zi cu zi, în special când ești pe grabă.
Aplicațiile mobile
 
În prezent, nimeni nu pleacă de acasă fără telefonul mobil. Acest dispozitiv mic este util pentru multe sarcini. Poți comanda mâncare, îți poți contacta prietenii, însă aceste lucruri se desfășoară cu ajutorul unei aplicații mobile.

Acum câțiva ani, era necesar să fii prezent într-un anumit loc pentru a efectua anumite operațiuni. De-a lungul timpului, având în vedere că din ce în ce mai multe aplicații s-au dezvoltat, viața ta este mai ușoară și mai bună printr-o singură apăsare de buton. Aceleași lucru s-a întâmplat și când tehnologia a fost implementată în lumea cazinoului, iar acestea s-au mutat online. Acum ai parte de o experiență excelentă chiar și de pe telefonul mobil, poți să interacționezi și cu alte persoane, la fel cum ai face într-un cazinou real.

Recunoașterea facială

Recunoașterea facială este o tehnologie în plină floare care joacă un rol din ce în ce mai important în viața fiecăruia dintre noi. Este o formă de autentificare biometrică care ia în calcul trăsăturile feței pentru a verifica identitatea unei persoane.
Această tehnologie ne ajută să deblocăm dispozitive, să vizualizăm albume foto și alte fișiere stocate pe un dispozitiv și este posibil ca în anii ce urmează să o folosim chiar și la bancă sau la magazin.
Partea bună este că are și o componentă de securitate. Este prezentă atât în aeroporturi, cât și în alte locuri similare.

Dronele

În ultimii ani dronele au luat cu asalt omenirea; tehnologia care a pornit ca un mod interesant de a-ți petrece timpul liber s-a transformat într-un obiect esențial pentru multe industrii.
Pe lângă cadrele impresionate pe care le poți surprinde dintr-o dronă atunci când mergi în vacanță, poți la fel de bine să trimiți colete în locuri mai greu accesibile, să urmărești evoluția recoltelor de un anumit tip sau să te asiguri că planurile de construcție merg așa cum ar trebui.
La început dispozitivele erau destul de mari și greu de manevrat. Însă odată cu trecerea anilor tehnologia din spatele acestora s-a dezvoltat tot mai mult iar acum drona este un aparat eficient folosit chiar și de către vameși.

Iată câteva tehnologi utile fiecăruia dintre noi în zilele noastre. Chiar dacă nu le acorzi prea multă importanță în viața de zi cu zi, sigur te-ar afecta mult lipsa lor.
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus