News Mehedinti

Tehnologii care au schimbat lumea

Data: 23-12-2022


 
Lumea în care trăim este puternic influenÈ›ată de tehnologii. Fie că ne referim la tehnologiile vizibile de tipul smartphone-ului, a maÈ™inii electrice, a electrocasnicelor eficiente sau la cele pe care nu le putem palpa, aÈ™a cum este tehnologia 5G, acestea ne îmbunătățesc viaÈ›a într-un mod sau altul. Anul 1995 pare că face parte din vremurile îndepărtate, pentru că aÈ™a È™i este. La acea vreme telefoanele erau mari ca dimensiune, iar navigarea pe internet era un lucru nou È™i un proces de durată. De atunci s-au schimbat multe lucruri. Să vedem care sunt cele mai importante tehnologii È™i cum au schimbat acestea lumea în care trăim.

Telefonul inteligent

Cu toate că nu face parte dintre primele telefoane mobile apărute pe piață, multă lume È™i aminteÈ™te de lansarea primului iPhone. Dacă nu ar fi existat această tehnologie, felul în care comunicăm în prezent cu prietenii pe social media, ne uităm la filme sau navigăm pe străzile unui oraÈ™ nou nu ar fi avut un impact la fel de mare. Cu toate că multă lume nu are o problemă să folosească calculatorul pentru a efectua toate aceste sarcini, este mult mai uÈ™or să ai o aplicaÈ›ie mobilă care să te ajute în acest sens.
Odată cu apariÈ›ia telefonului mobil, o mulÈ›ime de alte aparate au cam început să dispară. Printre acestea putem numi sistemele de navigaÈ›ie GPS, aparatele care redau muzică, aparatele foto, È™i altele.

Asistenții vocali

Altă tehnologie care trebuie menÈ›ionată sunt asistenÈ›ii vocali. Pentru multe persoane, această tehnologie este utilă în viaÈ›a de zi cu zi. Indiferent dacă vrei să afli starea vremii, ultimele È™tiri, să vrei să asculÈ›i piesa preferată, acest dispozitiv te ajută cât ai clipi.
În 2019 existau deja peste 3 miliare de dispozitive care funcÈ›ionează pe baza unui asistent vocal. Pe lângă beneficiile pe care le aduce, este bine de È™tiut că toate conversaÈ›iile tale sunt transmise pe internet. Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu îÈ™i doresc să împartă toate informaÈ›iile personale cu lumea exterioară, poate un astfel de dispozitiv nu este pentru tine. În ciuda acestui lucru sunt eficiente È™i te ajută foarte mult în viaÈ›a de zi cu zi, în special când eÈ™ti pe grabă.
Aplicațiile mobile
 
În prezent, nimeni nu pleacă de acasă fără telefonul mobil. Acest dispozitiv mic este util pentru multe sarcini. PoÈ›i comanda mâncare, îÈ›i poÈ›i contacta prietenii, însă aceste lucruri se desfășoară cu ajutorul unei aplicaÈ›ii mobile.

Acum câÈ›iva ani, era necesar să fii prezent într-un anumit loc pentru a efectua anumite operaÈ›iuni. De-a lungul timpului, având în vedere că din ce în ce mai multe aplicaÈ›ii s-au dezvoltat, viaÈ›a ta este mai uÈ™oară È™i mai bună printr-o singură apăsare de buton. AceleaÈ™i lucru s-a întâmplat È™i când tehnologia a fost implementată în lumea cazinoului, iar acestea s-au mutat online. Acum ai parte de o experiență excelentă chiar È™i de pe telefonul mobil, poÈ›i să interacÈ›ionezi È™i cu alte persoane, la fel cum ai face într-un cazinou real.

Recunoașterea facială

RecunoaÈ™terea facială este o tehnologie în plină floare care joacă un rol din ce în ce mai important în viaÈ›a fiecăruia dintre noi. Este o formă de autentificare biometrică care ia în calcul trăsăturile feÈ›ei pentru a verifica identitatea unei persoane.
Această tehnologie ne ajută să deblocăm dispozitive, să vizualizăm albume foto È™i alte fiÈ™iere stocate pe un dispozitiv È™i este posibil ca în anii ce urmează să o folosim chiar È™i la bancă sau la magazin.
Partea bună este că are È™i o componentă de securitate. Este prezentă atât în aeroporturi, cât È™i în alte locuri similare.

Dronele

În ultimii ani dronele au luat cu asalt omenirea; tehnologia care a pornit ca un mod interesant de a-È›i petrece timpul liber s-a transformat într-un obiect esenÈ›ial pentru multe industrii.
Pe lângă cadrele impresionate pe care le poÈ›i surprinde dintr-o dronă atunci când mergi în vacanță, poÈ›i la fel de bine să trimiÈ›i colete în locuri mai greu accesibile, să urmăreÈ™ti evoluÈ›ia recoltelor de un anumit tip sau să te asiguri că planurile de construcÈ›ie merg aÈ™a cum ar trebui.
La început dispozitivele erau destul de mari È™i greu de manevrat. Însă odată cu trecerea anilor tehnologia din spatele acestora s-a dezvoltat tot mai mult iar acum drona este un aparat eficient folosit chiar È™i de către vameÈ™i.

Iată câteva tehnologi utile fiecăruia dintre noi în zilele noastre. Chiar dacă nu le acorzi prea multă importanță în viaÈ›a de zi cu zi, sigur te-ar afecta mult lipsa lor.