News Mehedinti

Èši-e teamă să mergi la sală din cauza coronavirusului? Iată ce sporturi poÈ›i practica în aer liber!

Data: 8-7-2020

 

Chiar dacă sălile de fitness s-au deschis pentru iubitorii de sport, iar măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus sunt respectate întocmai, unele persoane sunt reticente È™i nu se simt în siguranță în acele spaÈ›ii închise, unde se adună multă lume.

Dacă È™i tu te numeri printre cei care încă nu au curajul să calce pragul sălilor de sport, nu înseamnă că trebuie să renunÈ›i la hobby-ul tău, deoarece te poÈ›i antrena È™i în aer liber, reuÈ™ind astfel să îÈ›i continui rutina de exerciÈ›ii fizice fără să îÈ›i faci griji pentru sănătatea ta.

Află ce opÈ›iuni ai dacă vrei să faci miÈ™care în aer liber în loc să te înghesui în sălile de fitness!

Dacă banda de alergat era aparatul tău preferat, îÈ›i va fi uÈ™or să te adaptezi noilor condiÈ›ii, deoarece joggingul în parc este o activitate plăcută, pe care o poÈ›i practica atât singur, cât È™i alături de prieteni sau de membri ai familiei. De asemenea, poÈ›i ieÈ™i să alergi, mai ales în locurile unde ai piste speciale, rezervate sportivilor sau în cartierul în care locuieÈ™ti, în jurul blocurilor sau al caselor. Singura problemă ar fi că nu este recomandat să faci jogging la orele amiezii, când temperaturile sunt foarte mari, deoarece disconfortul termic È›i-ar putea afecta sănătatea.

Dacă vrei să încerci un sport nou, inedit È™i îndrăgit de foarte mulÈ›i tineri, achiziÈ›ionează-È›i o placă, o pereche deshoes de skateboard È™i mergi în parcuri, în zonele special amenajate pentru aceste activități. La început, probabil È›i se va părea dificil, dar, după mai multe antrenamente, vei căpăta dexteritatea necesară pentru a efectua miÈ™cările specifice.

Renunță la bicicleta statică din sala de fitness È™i mergi la plimbare prin parcurile tale preferate cu una obiÈ™nuită. Pe lângă faptul că are multiple beneficii pentru sănătate, mersul pe bicicletă este o activitate relaxantă, pe care o poÈ›i practica împreună cu familia, organizând adevărate circuite pentru a explora împrejurimile.

Tot mai mulÈ›i antrenori îÈ™i mută orele de yoga din studiou pe iarba verde din parcuri. Atmosfera este relaxantă, iar cântecul păsărilor din zorii zilei este de mare ajutor pentru cei care vor să mediteze. Dacă vei practica acest sport dimineaÈ›a, te vei încărca cu energie È™i vei fi binedispus toată ziua, iar dacă alegi să faci exerciÈ›iile seara, somnul tău va fi mult mai odihnitor È™i liniÈ™tit.

Acesta este un sport care te ajută să îÈ›i lucrezi toÈ›i muÈ™chii corpului, fiind foarte solicitant, dar È™i distractiv în acelaÈ™i timp. Pe lângă faptul că vei obÈ›ine o formă fizică de invidiat, după câteva partide de tenis jucate sub razele soarelui, te vei bucura È™i de o piele bronzată, ca È™i cum ai fi fost la plajă.

AÈ™adar, teama de răspândirea infecÈ›iei cu coronavirus nu trebuie să te determine să nu mai faci miÈ™care, aceasta fiind o activitate esenÈ›ială pentru a-È›i menÈ›ine sănătatea. Mai mult, este chiar recomandat ca exerciÈ›iile fizice să devină o rutină pentru toate persoanele. După cum ai văzut, nu trebuie să mergi la sălile de fitness aglomerate pentru a fi în formă, ci este suficient să ieÈ™i în parc, unde poÈ›i practica în siguranță sporturile tale preferate.

Sursa foto: storyblocks.com