News Mehedinti

Ți-e teamă să mergi la sală din cauza coronavirusului? Iată ce sporturi poți practica în aer liber!

Data: 8-7-2020

 

Chiar dacă sălile de fitness s-au deschis pentru iubitorii de sport, iar măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus sunt respectate întocmai, unele persoane sunt reticente și nu se simt în siguranță în acele spații închise, unde se adună multă lume.

Dacă și tu te numeri printre cei care încă nu au curajul să calce pragul sălilor de sport, nu înseamnă că trebuie să renunți la hobby-ul tău, deoarece te poți antrena și în aer liber, reușind astfel să îți continui rutina de exerciții fizice fără să îți faci griji pentru sănătatea ta.

Află ce opțiuni ai dacă vrei să faci mișcare în aer liber în loc să te înghesui în sălile de fitness!

Dacă banda de alergat era aparatul tău preferat, îți va fi ușor să te adaptezi noilor condiții, deoarece joggingul în parc este o activitate plăcută, pe care o poți practica atât singur, cât și alături de prieteni sau de membri ai familiei. De asemenea, poți ieși să alergi, mai ales în locurile unde ai piste speciale, rezervate sportivilor sau în cartierul în care locuiești, în jurul blocurilor sau al caselor. Singura problemă ar fi că nu este recomandat să faci jogging la orele amiezii, când temperaturile sunt foarte mari, deoarece disconfortul termic ți-ar putea afecta sănătatea.

Dacă vrei să încerci un sport nou, inedit și îndrăgit de foarte mulți tineri, achiziționează-ți o placă, o pereche deshoes de skateboard și mergi în parcuri, în zonele special amenajate pentru aceste activități. La început, probabil ți se va părea dificil, dar, după mai multe antrenamente, vei căpăta dexteritatea necesară pentru a efectua mișcările specifice.

Renunță la bicicleta statică din sala de fitness și mergi la plimbare prin parcurile tale preferate cu una obișnuită. Pe lângă faptul că are multiple beneficii pentru sănătate, mersul pe bicicletă este o activitate relaxantă, pe care o poți practica împreună cu familia, organizând adevărate circuite pentru a explora împrejurimile.

Tot mai mulți antrenori își mută orele de yoga din studiou pe iarba verde din parcuri. Atmosfera este relaxantă, iar cântecul păsărilor din zorii zilei este de mare ajutor pentru cei care vor să mediteze. Dacă vei practica acest sport dimineața, te vei încărca cu energie și vei fi binedispus toată ziua, iar dacă alegi să faci exercițiile seara, somnul tău va fi mult mai odihnitor și liniștit.

Acesta este un sport care te ajută să îți lucrezi toți mușchii corpului, fiind foarte solicitant, dar și distractiv în același timp. Pe lângă faptul că vei obține o formă fizică de invidiat, după câteva partide de tenis jucate sub razele soarelui, te vei bucura și de o piele bronzată, ca și cum ai fi fost la plajă.

Așadar, teama de răspândirea infecției cu coronavirus nu trebuie să te determine să nu mai faci mișcare, aceasta fiind o activitate esențială pentru a-ți menține sănătatea. Mai mult, este chiar recomandat ca exercițiile fizice să devină o rutină pentru toate persoanele. După cum ai văzut, nu trebuie să mergi la sălile de fitness aglomerate pentru a fi în formă, ci este suficient să ieși în parc, unde poți practica în siguranță sporturile tale preferate.

Sursa foto: storyblocks.com