News Mehedinti

Ți s-a stricat centrala în plină iarnă? Iată 5 remedii rapide pentru a încălzi casa în perioada reparației

Data: 23-12-2020

 

 

Este din nou perioada aceea a anului. Frigul te prinde de nas, îți răcește degetele de la picioare și, poate cel mai deranjant dintre toate, îți mărește cheltuielile la utilități prin utilizarea sporită a sistemului tău de încălzire. Și dacă nu ar fi suficient, se poate întâmpla ca tocmai centrala să se strice în această perioadă, ceea ce poate fi și mai complicat.

Există, totuși, variante rapide de a depăși această perioadă de câteva zile fără căldură.

 

5 variante alternative de a încălzi casa  

 

Dacă toată viața te-ai bucurat de căldura de la calorifere, e timpul să schimbi puțin perspectiva și să iei în considerare alternative la încălzirea întregii case, mai ales pe timp de noapte.

 

Mai multe studii au concluzionat că temperatura preferată de români pentru somn este destul de mare: 22,5 grade, spre deosebire de britanici și nemți, ce preferă o temperatură de aproximativ 18 grade Celsius.

 

La urma urmei, camera folosită cel mai mult timp este dormitorul, așa că aici merită să te concentrezi să găsești soluții simple și ieftine, mai ales când rămâi fără centrală iar primul gând este de unde să faci rost de bani să o repari.

 

Cu siguranță te poate ajuta să știi că bunurile din casă, mai ales cele scumpe, pot fi asigurate, ceea ce te poate scăpa de grjia cheltuielilor neprevăzute în astfel de situații, iarfirma de asigurări Gothaer este un partener de încredere la care poți apela.

 

Acum, dacă centrala este la reparat, nu mai rămâne decât să reziști acestei perioade de câteva zile, iar sfaturile de mai jos îți pot crește cu adevărat confortul termic:

 

1. Verifică ferestrele

 

Dacă ai ferestre cu toc din lemn sau metal, este bine să verifici îmbinările acestora pentru că aerul cald va găsi o cale directă de a se ridica și a ieși din casa ta, iar fereastra este cel mai comun loc de pierdere. Odată izolate aceste goluri, camera ta va rămâne mai caldă.

 

2. Folosește o pătură groasă pe pat

 

Este o soluție evidentă atunci când natura oprește termostatul. Este timpul să crești temperatura la nivelul patului. La fel ca în cazul îmbrăcămintei, straturile de așternut te mențin mai cald, așa că schimbă cearșafurile subțiri din satin sau bumbac cu o pătură caldă sau plapumă cu puf.

 

3. Pătura electrică

 

Poți folosi, de asemenea, o pătură electrică pentru a încălzi câteva minute patul înainte de culcare. Evită totuși să folosești astfel de device-uri în camera copilului, care se poate trezi noaptea nesupravegheat și se poate accidenta. Dacă îți este foarte frig, ia în considerare o saltea electrică, care va încălzi întregul pat.

 

4. Mută patul de lângă fereastră

 

Aceasta nu este o soluție pentru fiecare dormitor, dar dacă patul tău este poziționat în mod normal chiar sub o fereastră, te vei simți mult mai bine dacă îl vei muta în cealaltă parte a camerei. Noaptea, sticla se va răci considerabil, reducând astfel temperatura aerului interior din apropierea acelei ferestre. Drept urmare, vei resimți un disconfort termic mai mare.

 

5. Sticla cu apă caldă

 

S-ar putea să fie de modă veche, dar chiar funcționează: strecoară o sticlă de apă fierbinte sub pătură, când este timpul să te culci și lasă-ți picioarele să se bucure de căldură. Ușor, ușor temperatura se va transfera către tot corpul și vei resimți un confort sporit.

 

În concluzie, iarna nu este un moment prea plăcut să rămâi fără sursa principală de încălzire a casei, însă aplicând câteva metode rapide de a crește temperatura poți trece cu bine peste acest eveniment.

 

Sursa foto: pixabay.com 

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus