News Mehedinti

Top 5 lucruri pe care trebuie să le știi atunci când vine vorba despre Italia

Data: 2-2-2023

Italia este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și pline de istorie destinații turistice din Europa, ce poate fi vizitată atât în sezonul estival, cât și în sezonul friguros. În funcție de orașul pe care îl alegi, poți găsi o gastronomie fantastică sau o istorie ce te va purta prin povești transmise din generație în generație. 

 

Dacă plănuiești ca în următoarea perioadă să faci un citybreak sau un concediu mai lung, iată tot ce trebuie să știi: 

 

1. Arhitectură și artă

 

Atunci când spui Italia, te gândești la artă. Ea este țara care a dat cei mai celebri pictori, motiv pentru care fiecare stradă, fiecare muzeu sau fiecare clădire te poartă prin mirajele artelor. Mai mult, obiectivele turistice precum Colosseum sau Vaticanul reprezintă adevărate capodopere arhitecturale ce merită să le vezi cel puțin o dată în viață. 

 

2. Mâncarea

 

Pizza, pastele și foccacia sunt cele 3 lucruri pe care nu le poți rata atunci când ajungi în Italia. Recomandarea noastră este să încerci să le cumperi de la restaurantele localnicilor pentru a savura cu adevărat cele mai bune preparate. Mai mult, dacă ajungi prin zona Napoli, pe lista ta trebuie să se afle și o vizită la cea mai veche pizzerie din Italia, unde poți servi doar margherita.

 

3. Italia poate fi vizitată cu mașina

 

Dacă îți dorești cu adevărat să cunoști cultura Italiei, atunci va trebui să îți aloci mult mai mult timp. Pe lângă acest aspect, ar fi de preferat să vizitezi Italia cu ajutorul unei mașinii, tocmai pentru a profita la maximum de tot ceea ce îți oferă. Poți alege să mergi cu mașina direct din România, însă înainte de a pleca asigură-te că i-ai făcut revizia și că ai anvelope de vară, un aspect important atunci când mergi la drumurile lungi, sau poți alege să mergi cu avionul și să închiriezi o mașină, însă asigură-te că firma este una serioasă. 

 

4. Nu uita să păstrezi cel puțin o zi pentru shopping

 

Italia, și în special Milano, este una dintre cele mai cunoscute locuri unde poți face cumpărături, mai ales de la marile branduri de haine. Astfel, dacă ți-ai propus să îți reînnoiești garderoba, atunci asigură-te că păstrezi cel puțin o zi pentru această activitate, mai ales că e posibil ca magazinele să fie aglomerate. 

 

5. Degustă vinul și berea

 

În funcție de zona în care alegi să mergi, nu uita să deguști vinul și berea acestora, chiar dacă în mod obișnuit nu consumi alcool. Dacă ești un împătimit al vinului, e necesar ca măcar o dată în viață să ajungi în Toscana la una dintre cramele locale. 

 

Italia poate fi o destinație de vacanță excelentă, atât pentru tinerii, dar și pentru familii. Totodată, vei putea să mergi de mai multe ori și să te surprindă de fiecare dată cu alte activități și obiective turistice. 

 

Sursa foto: pexels.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus