News Mehedinti

Top 5 lucruri pe care trebuie să le È™tii atunci când vine vorba despre Italia

Data: 2-2-2023

Italia este considerată a fi una dintre cele mai frumoase È™i pline de istorie destinaÈ›ii turistice din Europa, ce poate fi vizitată atât în sezonul estival, cât È™i în sezonul friguros. În funcÈ›ie de oraÈ™ul pe care îl alegi, poÈ›i găsi o gastronomie fantastică sau o istorie ce te va purta prin poveÈ™ti transmise din generaÈ›ie în generaÈ›ie. 

 

Dacă plănuieÈ™ti ca în următoarea perioadă să faci un citybreak sau un concediu mai lung, iată tot ce trebuie să È™tii: 

 

1. Arhitectură și artă

 

Atunci când spui Italia, te gândeÈ™ti la artă. Ea este È›ara care a dat cei mai celebri pictori, motiv pentru care fiecare stradă, fiecare muzeu sau fiecare clădire te poartă prin mirajele artelor. Mai mult, obiectivele turistice precum Colosseum sau Vaticanul reprezintă adevărate capodopere arhitecturale ce merită să le vezi cel puÈ›in o dată în viață. 

 

2. Mâncarea

 

Pizza, pastele È™i foccacia sunt cele 3 lucruri pe care nu le poÈ›i rata atunci când ajungi în Italia. Recomandarea noastră este să încerci să le cumperi de la restaurantele localnicilor pentru a savura cu adevărat cele mai bune preparate. Mai mult, dacă ajungi prin zona Napoli, pe lista ta trebuie să se afle È™i o vizită la cea mai veche pizzerie din Italia, unde poÈ›i servi doar margherita.

 

3. Italia poate fi vizitată cu mașina

 

Dacă îÈ›i doreÈ™ti cu adevărat să cunoÈ™ti cultura Italiei, atunci va trebui să îÈ›i aloci mult mai mult timp. Pe lângă acest aspect, ar fi de preferat să vizitezi Italia cu ajutorul unei maÈ™inii, tocmai pentru a profita la maximum de tot ceea ce îÈ›i oferă. PoÈ›i alege să mergi cu maÈ™ina direct din România, însă înainte de a pleca asigură-te că i-ai făcut revizia È™i că ai anvelope de vară, un aspect important atunci când mergi la drumurile lungi, sau poÈ›i alege să mergi cu avionul È™i să închiriezi o maÈ™ină, însă asigură-te că firma este una serioasă. 

 

4. Nu uita să păstrezi cel puțin o zi pentru shopping

 

Italia, È™i în special Milano, este una dintre cele mai cunoscute locuri unde poÈ›i face cumpărături, mai ales de la marile branduri de haine. Astfel, dacă È›i-ai propus să îÈ›i reînnoieÈ™ti garderoba, atunci asigură-te că păstrezi cel puÈ›in o zi pentru această activitate, mai ales că e posibil ca magazinele să fie aglomerate. 

 

5. Degustă vinul și berea

 

În funcÈ›ie de zona în care alegi să mergi, nu uita să deguÈ™ti vinul È™i berea acestora, chiar dacă în mod obiÈ™nuit nu consumi alcool. Dacă eÈ™ti un împătimit al vinului, e necesar ca măcar o dată în viață să ajungi în Toscana la una dintre cramele locale. 

 

Italia poate fi o destinaÈ›ie de vacanță excelentă, atât pentru tinerii, dar È™i pentru familii. Totodată, vei putea să mergi de mai multe ori È™i să te surprindă de fiecare dată cu alte activități È™i obiective turistice. 

 

Sursa foto: pexels.com