News Mehedinti

Top 5 obiceiuri ale oamenilor productivi

Data: 22-1-2024

Pentru o viață sănătoasă și echilibrată trebuie să investești timp și energie în activități care îți aduc bucurie și plăcere. Astfel, fizicul și mentalul se pregătesc pentru a face față mai târziu provocărilor pe care trebuie să le înfrunte. Pe lângă o rutină corectă de somn, există și alți factori care influențează starea de bine și calitatea vieții. Află care sunt secretele oamenilor productivi și eficienți, dar și ce obiceiuri practică aceștia pentru a atinge succesul dorit.  

Descoperă top 5 obiceiuri importante ale persoanelor care au succes:

1. Alegerea alimentelor sănătoase

Primul lucru care ne ajută să ne menținem buna dispoziție și sănătatea, în general, este alimentația. O rutină zilnică sănătoasă presupune respectarea orarului de mese și alegerea unor alimente sănătoase. Mâncatul inteligent te va ajuta să ai suficientă energie pe parcursul zilei și să nu fii într-o dispoziție proastă. Evită să mănânci în fața calculatorului sau a televizorului și, mai ales, exclude din meniu alimentele procesate.

2. Meditația 

Ai multe taskuri de realizat la muncă și simți că îți pierzi ușor concentrarea? Meditația este foarte utilă pentru îmbunătățirea atenției. În plus, ajută memoria și te relaxează după o zi încărcată. Practicată zilnic, meditația este un instrument excelent pentru a reduce stresul și anxietatea. Trezește-te în fiecare zi cu 10 minute mai devreme, alege un loc confortabil și începe prin repetarea unei mantre. Poți asculta muzică relaxantă sau repeta câteva afirmații pozitive, important este să-ți golești mintea și să obții claritate. Dacă nu ai căști și vrei să-ți alegi un model de ultimă generație, pe all-audio.ro, site-ul distribuitorului autorizat Bose din România, găsești căștile bose 700, care îți oferă experiențe de neegalat. Sistemul cu 4 microfoane izolează vocea, în timp ce îți oferă cel mai bun sunet, chiar și în medii aglomerate și zgomotoase.

3. Practicarea unui sport

În perioadele aglomerate, stresul îți poate afecta sănătatea. Practicarea regulată a exercițiilor fizice reduce stresul și mărește atenția, creativitatea și memoria. Dacă nu îți plac sălile de fitness, poți opta pentru pilates sau yoga și vei obține aceleași rezultate.

4. Exercițiile de respirație

Alte tehnici care te pot ajuta în zilele în care te simți copleșit sunt exercițiile de respirație. Inspiră timp de 4 secunde, menține alte 4 secunde și expiră timp de încă 4 secunde. Este o modalitate simplă și eficientă prin care se reglează ritmul cardiac și se oxigenează creierul.

5. Planificarea muncii și a concediului anual

Pentru a fi productiv și eficient, planificarea și încărcarea bateriilor reprezintă un must-have. Poate că nu vei reuși să planifici chiar toate sarcinile din zi, întrucât apar și chestii neprevăzute, însă, dacă ești organizat și ai o planificare pe care o respecți, îți va fi mult mai ușor să gestionezi micile urgențe care apar sau problemele neașteptate. Ca să fii super productiv, trebuie să grijă de tine! Asta înseamnă să îți încarci bateriile, cel puțin o dată pe an, într-un loc liniștit.

Adoptarea unor obiceiuri sănătoase influențează atât bunăstarea fizică, mentală, spirituală, psihologică și emoțională, cât și calitatea relațiilor cu colegii, familia și prietenii. Ține cont de cele de mai sus și vei îmbunătăți considerabil calitatea vieții tale prin câțiva pași simpli.  

Sursă foto: all-audio.ro