News Mehedinti

Tot ce trebuie să știi despre ștergătoare

Data: 14-1-2021

Ștergătoarele de parbriz îndeplinesc un rol esențial în timpul condițiilor meteo nefavorabile. Fie că vorbim despre ploaie, lapoviță sau ninsoare, acestea ne oferă siguranța că putem vedea foarte clar drumul din fața noastră. Întrucât mulți dintre șoferi știu deja cât de mult ne este solicitată atenția pe parcursul drumului, păstrarea parbrizului curat și fără elemente care ne-ar putea afecta vizibilitatea este imperios necesară. Cu toate acestea, există nenumărate alte lucruri extrem de interesante despre ștergătoarele de parbriz pe care toți șoferii ar trebui să le cunoască. Descoperă în rândurile următoare câteva dintre acestea.

De ce sunt importante ștergătoarele?

Din punct de vedere tehnic, ștergătoarele de parbriz fac parte din sistemul de curățare al mașinii. Acestea dispun de brațe pivotante, fiecare dintre ele prezentând elemente de cauciuc pe margini. Întregul sistem este gestionat de un motoreductor care, la rândul lui, se alimentează printr-un releu.

În lipsa unor ștergătoare de parbriz, șoferii s-ar putea confrunta cu accidente inclusiv majore.

 

Imagine preluată din rexbo.ro

Care sunt defecțiunile cel mai des întâlnite la nivelul ștergătoarelor de parbriz?

Un mod eronat în care ștergătoarele de parbriz se mișcă sau poziționarea rigidă a acestora sunt motive clare că există anumite defecțiuni tehnice. Printre acestea, se numără:

Cum se schimbă ștergătoarele auto?

La ora actuală, oricine poate schimba de unul singur ștergătoarele de parbriz. Poziționează drept brațul ștergătorului auto, paralel cu suprafața parbrizului;

Pe tot parcursul acestei activități, este imperios necesar ca brațul ștergătorului să rămână în mână și să nu ajungă pe parbriz, întrucât l-ar putea deteriora.

Ce poți face pentru a preveni înlocuirea repetitivă a lamelor?

Mulți dintre șoferi se confruntă cu probleme în ceea ce privește intervalul la care înlocuiesc ștergătoarele de parbriz. Chiar dacă o piesă auto nouă nu este niciodată de lepădat, acestea vin cu costuri adiționale care s-ar putea să intre în dezacord cu bugetul familiei. Pentru a preveni înlocuirea prematură a acestora, se recomandă:

Toate aceste recomandări te vor ajuta să ai mult mai multă grijă de ștergătoarele de parbriz, oferindu-ți, în același timp, posibilitatea de a face economii pe măsură.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus