News Mehedinti

Trei pârtii din staţiunea prahoveană Sinaia, închise din cauza riscului de avalanşe

Trei pârtii din staţiunea prahoveană Sinaia, închise din cauza riscului de avalanşe

Data: 15-2-2013

Trei pârtii de mare dificultate care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia sunt închise din cauza riscului de avalanşe, iubitorii sporturilor de iarnă având la dispoziţie alte pârtii, pe care pot schia în condiţii de siguranţă, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale. Pârtiile de mare dificultate Carp, Târle şi Papagal, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, sunt închise, vineri, din cauza riscului de producere a unor avalanşe, a declarat ofiţerul de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia de a închide aceste pârtii a fost luată încă de joi, penmtgru a prevebni evetuale accidente, în condiţiile în care schiorii care urcă în acea zonă pot provoca avalanşe.

Mădălina Roşu a precizat că iubitorii sporturilor de iarnă pot schia ori se pot da cu snowboard-ul în condiţii de siguranţă pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, dar şi Pârtia Nouă, amenajată sun traseul telegondolei care urcă la Cota 1400. 

La altitudini mari în Bucegi există risc mare de producere a unor avalanşe, iar în aceste condiţii salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe traseele de pe munte.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus