News Mehedinti

Tu ai aflat CUM trebuie să alegi hainele bebelușului tău? Iată tot ce trebuie să știi!

Data: 3-9-2020

Venirea celui mic pe lume este un moment pe cât de emoționant, pe atât de stresant. Chiar din primul trimestru de sarcină trebuie să începi să cumperi lucruri pentru bebe, pentru a avea suficient timp ca să alegi ce îți place, dar și pentru ca investiția să nu fie resimțită atât de abrupt.

Această sarcină, deși este una frumoasă, pentru că articolele pentru bebeluși sunt deosebit de drăgălașe, este, însă, și una destul de dificilă. Trebuie să fii atentă chiar și la cele mai mici detalii pentru a te asigura că hainele sunt potrivite pentru micuț. De aceea, dacă urmează să fii mămică și încă nu ești obișnuită cu astfel de lucruri, află ce nu trebuie să-i lipsească prichindelului tău atunci când vine pe lume!

Iată ce haine trebuie să cumperi neapărat pentru bebe

Body-uri

Poate cele mai esențiale pentru nou născuți, body-urile sunt prima grijă a oricărei mămici când vine vorba despre vestimentația bebelușului. Practice și lejere, ele sunt hăinuțele recomandate de toți medicii pentru primele luni de viață. De altfel, alte variante nici nu găsești pe piață, pentru început. Asigură-te că ai cât se poate de multe, pentru că se vor dovedi foarte utile.

Uită-te în special după cele care au un spațiu larg între picioare. Prichindelul se va agita foarte mult, mai ales atunci când plânge, și, niște astfel de body-uri îi vor asigura toată mobilitatea necesară. În plus, elimini riscul de a le rupe. 

De asemenea, ele nu trebuie să fie pe gât, ci cât mai largi în această zonă. Poate fi un experiență traumatizantă pentru un nou născut să aibă capul trecut cu greu prin crăpătura de la gât, de aceea, alege-le pe cele care se pot îmbrăca cât mai ușor. Dacă găsești, nu ezita să cumperi unele cu capse, din aceleași motive.   

Nu uita să cumperi mai multe mărimi: de la săptămână la săptămână, vei observa cum bebelușul crește și nu mai încape în aceleași haine. 

Sfat: majoritatea mămicilor achiziționează body-uri cu o măsură sau două mari mari, pentru a le putea folosi mai mult timp. 

Pijamale dintr-o bucată

Pijamalele de acest fel sunt, de obicei, cele mai bune pentru nou născuți, ca toate piesele dintr-o singură bucată, în general. Foarte asemănătoare cu body-urile, acestea sunt puțin mai groase, pentru că, pe timp de noapte, aerul se răcește mai mult și cel mic trebuie protejat. 

Sfat: pentru bebeluș, cumpără doar produse din bumbac, care permit pielii să respire și împiedică apariția iritatiilor. Achiziționează doar din magazine recunoscute pentru calitatea produselor, precum 4Kids România, și nu face compromisuri la acest capitol! 

Șosete și căciulițe

Este un lucru cunoscut faptul că extremitățile corpului sunt cele care se răcesc primele, pentru că acestea sunt locurile prin care se pierde căldura din organism. Însă, în cazul bebelușilor, lucrurile stau puțin diferit: ei transpiră doar pe cap, reușind astfel să elimine căldură excesivă din corp. 

Așadar,specialiștii nu recomandă purtarea căciulilor decât atunci când este cu adevărat nevoie, în exterior, și doar când temperaturile scad considerabil. 

Cu toate acestea, trebuie să ai în dulap pregătite aceste piese vestimentare, pentru că nu știi niciodată când ai nevoie de ele! 

 

Sfat: asigura-te că ai la îndemână căciulițe subțiri, din bumbac, care nu îi provoacă disconfort bebelușului. Evita piesele prea strâmte și pe cele foarte groase!Acestea sunt hainele pe care este obligatoriu să le ai pentru început, dar, în timp, se pot adăuga și bluze, tricouri, pantaloni și, în cazul fetițelor, rochii sau fuste. Dacă, în plus, ești atentă și la materialul din care sunt confecționate, recomandat fiind bumbacul, atunci poți fii sigură că vei alege cele mai bune haine pentru prichindelul tău!Sursa foto: Unsplash.com