News Mehedinti

Tu ai aflat CUM trebuie să alegi hainele bebelușului tău? Iată tot ce trebuie să știi!

Data: 3-9-2020

Venirea celui mic pe lume este un moment pe cât de emoÈ›ionant, pe atât de stresant. Chiar din primul trimestru de sarcină trebuie să începi să cumperi lucruri pentru bebe, pentru a avea suficient timp ca să alegi ce îÈ›i place, dar È™i pentru ca investiÈ›ia să nu fie resimÈ›ită atât de abrupt.

Această sarcină, deÈ™i este una frumoasă, pentru că articolele pentru bebeluÈ™i sunt deosebit de drăgălaÈ™e, este, însă, È™i una destul de dificilă. Trebuie să fii atentă chiar È™i la cele mai mici detalii pentru a te asigura că hainele sunt potrivite pentru micuÈ›. De aceea, dacă urmează să fii mămică È™i încă nu eÈ™ti obiÈ™nuită cu astfel de lucruri, află ce nu trebuie să-i lipsească prichindelului tău atunci când vine pe lume!

Iată ce haine trebuie să cumperi neapărat pentru bebe

Body-uri

Poate cele mai esenÈ›iale pentru nou născuÈ›i, body-urile sunt prima grijă a oricărei mămici când vine vorba despre vestimentaÈ›ia bebeluÈ™ului. Practice È™i lejere, ele sunt hăinuÈ›ele recomandate de toÈ›i medicii pentru primele luni de viață. De altfel, alte variante nici nu găseÈ™ti pe piață, pentru început. Asigură-te că ai cât se poate de multe, pentru că se vor dovedi foarte utile.

Uită-te în special după cele care au un spaÈ›iu larg între picioare. Prichindelul se va agita foarte mult, mai ales atunci când plânge, È™i, niÈ™te astfel de body-uri îi vor asigura toată mobilitatea necesară. În plus, elimini riscul de a le rupe. 

De asemenea, ele nu trebuie să fie pe gât, ci cât mai largi în această zonă. Poate fi un experiență traumatizantă pentru un nou născut să aibă capul trecut cu greu prin crăpătura de la gât, de aceea, alege-le pe cele care se pot îmbrăca cât mai uÈ™or. Dacă găseÈ™ti, nu ezita să cumperi unele cu capse, din aceleaÈ™i motive.   

Nu uita să cumperi mai multe mărimi: de la săptămână la săptămână, vei observa cum bebeluÈ™ul creÈ™te È™i nu mai încape în aceleaÈ™i haine. 

Sfat: majoritatea mămicilor achiziÈ›ionează body-uri cu o măsură sau două mari mari, pentru a le putea folosi mai mult timp. 

Pijamale dintr-o bucată

Pijamalele de acest fel sunt, de obicei, cele mai bune pentru nou născuÈ›i, ca toate piesele dintr-o singură bucată, în general. Foarte asemănătoare cu body-urile, acestea sunt puÈ›in mai groase, pentru că, pe timp de noapte, aerul se răceÈ™te mai mult È™i cel mic trebuie protejat. 

Sfat: pentru bebeluÈ™, cumpără doar produse din bumbac, care permit pielii să respire È™i împiedică apariÈ›ia iritatiilor. AchiziÈ›ionează doar din magazine recunoscute pentru calitatea produselor, precum 4Kids România, È™i nu face compromisuri la acest capitol! 

Șosete și căciulițe

Este un lucru cunoscut faptul că extremitățile corpului sunt cele care se răcesc primele, pentru că acestea sunt locurile prin care se pierde căldura din organism. Însă, în cazul bebeluÈ™ilor, lucrurile stau puÈ›in diferit: ei transpiră doar pe cap, reuÈ™ind astfel să elimine căldură excesivă din corp. 

AÈ™adar,specialiÈ™tii nu recomandă purtarea căciulilor decât atunci când este cu adevărat nevoie, în exterior, È™i doar când temperaturile scad considerabil. 

Cu toate acestea, trebuie să ai în dulap pregătite aceste piese vestimentare, pentru că nu È™tii niciodată când ai nevoie de ele! 

 

Sfat: asigura-te că ai la îndemână căciuliÈ›e subÈ›iri, din bumbac, care nu îi provoacă disconfort bebeluÈ™ului. Evita piesele prea strâmte È™i pe cele foarte groase!Acestea sunt hainele pe care este obligatoriu să le ai pentru început, dar, în timp, se pot adăuga È™i bluze, tricouri, pantaloni È™i, în cazul fetiÈ›elor, rochii sau fuste. Dacă, în plus, eÈ™ti atentă È™i la materialul din care sunt confecÈ›ionate, recomandat fiind bumbacul, atunci poÈ›i fii sigură că vei alege cele mai bune haine pentru prichindelul tău!Sursa foto: Unsplash.com