News Mehedinti

Tu È™tii cât de importantă este lumina în casa ta? Află ce soluÈ›ii există pentru a te bucura de o atmosferă caldă È™i primitoare!

Data: 20-10-2021

Probabil că È™i tu ai auzit de-a lungul timpului că lumina este un aspect foarte important într-o casă, dar ai stat vreodată să te gândeÈ™ti cu adevărat la beneficiile acesteia? Fie că este vorba despre lumină naturală, fie că optezi pentru cea artificială, iluminatul este esenÈ›ial pentru orice casă. Acesta reuÈ™eÈ™te să ofere iluzia optică a unui spaÈ›iu mai mare, pune în evidență stilul de design interior ales, decoraÈ›iunile È™i mobila, oferă locuinÈ›ei tale un aspect cald, primitor È™i familia È™i contribuie la menÈ›inerea stării de bine, a fericirii, productivității È™i motivaÈ›iei! 

Dacă È™i tu îÈ›i doreÈ™ti să îi oferi locuinÈ›ei tale o doză în plus de lumină, atunci citeÈ™te acest articol în continuare È™i află care sunt cele mai eficiente metode!

Iată cum te poÈ›i bucura de lumină în casa ta pe tot parcursul anului, indiferent dacă preferi lumina naturală sau artificială!


* Dacă ești adeptul luminii naturale, atunci fă următoarele modificări!

Lumina naturală are extrem de multe beneficii pentru sănătate, asigurând doza optimă de vitamina C, dar È™i o stare psihică bună, ajutând oamenii să rămână fericiÈ›i, proactivi, calmi, motivaÈ›i È™i productivi. De asemenea, lumina naturală contribuie È™i la economisirea energiei electrice, astfel reprezentând varianta ideală pentru adepÈ›ii unui trai sustenabil È™i eco-friendly! 

Dacă nu dispui de geamuri mari în casa ta, există câteva trucuri eficiente pe care le poÈ›i aplica. De exemplu, alege să îÈ›i zugrăveÈ™ti pereÈ›ii în alb, acest lucru ajutând ca lumina să se reflecte cu uÈ™urință în interiorul locuinÈ›ei tale, transformând spaÈ›iu într-unul mult mai prietenos È™i luminos. Optează È™i pentru amplasarea strategică a unor oglinzi, ce vor redirecÈ›iona lumină în toate colÈ›urile mai întunecate ale casei, È™i uită de perdelele È™i draperiile groase È™i închise la culoare care nu fac altceva decât să absoarbă din lumină!


* Optează pentru diverse surse de lumină artificială

Câteodată nu te poÈ›i bucura de atât de multă lumină naturală pe cât È›i-ai dori, însă este important de È™tiut că poÈ›i apela oricând la cea artificială. Lampadarele, candelabrele, lustrele, veiozele sau lămpile îi vor oferi locuinÈ›ei tale o doză în plus de lumină È™i te vor ajuta zilnic în desfășurarea diferitelor activități pe care le ai, indiferent că studiezi, faci curat, citeÈ™ti sau găteÈ™ti. Pe lângă acestea, care au un caracter mai mult practic, te poÈ›i bucura È™i de beneficiile luminilor ambientale smart, precum cele de la Lerato.ro, menite să îÈ›i transforme casa într-o adevărată oază de liniÈ™te È™i relaxare.

Printre acestea se numără becurile led, ce consumă foarte puÈ›in È™i au o intensitate mare, care poate fi controlată uÈ™or cu ajutorul telefonului, sau benzile led smart, ce creează o atmosferă aparte prin lumina difuză pe care o oferă. Acestea pot fi amplasate oriunde: în living, bucătărie, baie, de-a lungul scărilor, deasupra patului, în spatele televizorului, pe diferite piese de mobilier sau în orice alt colÈ› al casei unde îÈ›i doreÈ™ti un plus de lumină.

În concluzie, lumina este un factor extrem de important în orice casă, ce nu trebuie neglijat, aÈ™a că este esenÈ›ial să cunoÈ™ti diferitele modalități prin care îi poÈ›i oferi locuinÈ›ei tale un aspect mai luminos, cald, primitor È™i o atmosferă cozy È™i relaxantă.

Sursa foto: Unsplash.com.