News Mehedinti

Un angajat al Oltchim aflat de marţi în greva foamei, transportat cu o ambulanţă la spital

Un angajat al Oltchim aflat de marţi în greva foamei, transportat cu o ambulanţă la spital

Data: 14-2-2013

Un angajat al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea care se află de marţi în greva foamei a fost transportat la Spitalul Judeţean, joi dimineaţă, după ce i s-a făcut rău, afirmă liderul sindical Corneliu Cernev. Potrivit liderului sindical, bărbatul, Marian Ciolacu, a fost dus la spital cu o ambulanţă.

"Acum este internat şi este pe perfuzii. Nici ceilalţi angajaţi care sunt în greva foamei nu au o stare de sănătate bună. Apar glicemii, tensiuni scăzute sau oscilante, dar oamenii sunt decişi să continue protestul pentru că sunt disperaţi", a spus Cernev.

El a precizat că în prezent 23 de angajaţi ai combinatului sunt în greva foamei, 18 dintre aceştia au declanşat protestul marţi, iar ceilalţi cinci sunt în greva foamei de miercuri. Protestul are loc într-un cort amenajat în faţa combinatului.

De asemenea, joi dimineaţă aproximativ 300 de salariaţi de la Oltchim şi de la Divizia Petrochimică Bradu au plecat cu autocarele spre Bucureşti, unde vor organiza un miting în faţa Ministerului Economiei.

Potrivit preşedintelui sindicatului "Unirea" de la Divizia Petrochimica Bradu, Marian Dumitru, protestul se va desfăşura între orele 11.00 şi 14.00 şi are "toate aprobările necesare".

"Protestul este organizat la iniţiativa Sindicatului Unirea. Protestăm pentru că nu s-a primit niciun leu pentru reluarea procesului de producţie, pentru drepturile salariale promise şi neplătite, pentru menţinerea locurilor de muncă. În ultima săptămână ne-am întâlnit cu administratorul judiciar Gheorghe Piperea, cu ministrul Varujan Vosganian, dar lucrurile au rămas în acelaşi stadiu. Salariaţii nu mai vor promisiuni, vor acordarea salariilor restante, a banilor necesari capitalului de lucru şi repunerea în funcţiune a instalaţiilor de la Râmnicu Vâlcea şi de la petrochimia Piteşti", a declarat, joi, liderul sindical Marian Dumitru.

Câteva sute de angajaţi ai combinatului Oltchim au protestat, marţi şi miercuri, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, după ce din cauza lipsei de materie primă a fost oprită activitatea în cele trei secţii unde producţia fusese reluată în noiembrie 2012.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus