News Mehedinti

Urmeaza sa pleci la munca in strainatate? Afla care este cel mai sigur mijloc de transport!

Data: 11-12-2020

Modul in care se calatoreste este in continua schimbare, iar acum, mai mult ca oricand, te poti gandi care sunt cele mai sigure modalitati de transport. Pentru a afla care este cea mai sigura modalitate de transport trebuie sa te informezi cu privire la nivelurile de risc care exista si modul in care acestea difera. Asadar, daca vrei sa afli care sunt cele mai sigure moduri de a calatori in urmatoarea perioada, citeste mai multe in continuare!

Iata TOP 5 cele mai sigure mijloace de transport pe care le poti folosi in urmatoarea perioada!

1.       Avion

Desi pot fi foarte mediatizate atunci cand apar, accidentele aeriene sunt extrem de rare. De aceea, calatoria aeriana comerciala este, statistic, cel mai sigur mod de transport dintre toate. Dintre toti transportatorii mondiali, companiile aeriene americane sunt cele care ocupa primul loc in acest top.

2.       Autocar

Dupa calatoriile aeriene, calatoria cu autocarul este unul dintre cele mai sigure modalitati de transport. Aceasta este de patru ori mai sigura fata de cea cu trenul si de 50 de ori mai sigura decat cea cu masina privata. Inregistrarea unui numar redus de accidente rutiere din ultimii ani provine datorita soferilor profesionisti, din ce in ce mai certificati si experimentati, dar si datorita infrastructurii rutiere imbunatatita si progreselor in tehnologia de fabricatie a autocarelor. In cazul in care vrei sa te bucuri de aceste lucruri sau lucrezi in strainatate, opteaza pentru un transport din Romania in Spania sau orice alte tari europene cu autocarul si vei vedea si tu de ce este un mijloc de transport atat de sigur si rapid!

3.       Tren

Calatoria cu trenul este, de asemenea, un mod de transport extrem de sigur, fiind clasat pe locul trei, dupa cea cu autocarul si avionul. La fel ca in cazul celor aeriene, ori de cate ori are loc un accident, acesta este publicat peste tot in presa, dar este important de retinut faptul ca tocmai raritatea acestor accidente este cea care le face atat de populare.

4.       Barca

Calatoria cu barca a inregistrat unele dintre cele mai substantiale imbunatatiri ale sigurantei din ultimele decenii, fiind clasata pe locul patru, imediat dupa calatoriile cu trenul.  De asemenea, este important de retinut ca 90% din accidente se intampla cu barci de agrement - nu feriboturi, barci cu pasageri sau vapoare de croaziera, pe care un numar mare de oameni le folosesc anual pentru diverse calatorii, fie in interes de serviciu, fie pentru vacante sau excursii.  

5.       Masina

Tot traficul auto la nivel national are ca rezultat o medie de 6 milioane de accidente pe an. Din fericire, relativ putine dintre acestea duc la raniri grave sau la decese. Mortile conducatorilor auto apar doar la 1 din fiecare 114 accidente, iar pentru pasageri numarul este mult mai mic, doar la 1 din 654. Din pacate, Romania este considerata campioana la accidentele fatale pentru pietoni si biciclisti, de aceea este vital sa conduci prudent si legal pe soselele din tara. Avand in vedere cele prezentate, in cazul in care urmeaza sa pleci in strainatate, fie ca este vorba de un loc de munca, fie ca urmeaza sa petreci clipe minunate in vacanta mult asteptata, informarea este importanta. Mai departe ramane la latitudinea ta sa alegi modul de transport preferat!

Sursa foto: Shutterstock.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus