News Mehedinti

Victor Ponta: Din 2014, cresc pensiile ÅŸi salariile

Victor Ponta: Din 2014, cresc pensiile ÅŸi salariile

Data: 5-10-2013

Premierul Victor Ponta a anunÅ£at sâmbătă, că pensiile ÅŸi salariile vor creÅŸte începând de anul viitor.

"Anul viitor, cu siguranţă, vom indexa pensiile, cel puÅ£in cu rata inflaÅ£iei. De fapt, mai mult decât rata inflaÅ£iei, pentru că se pare că după niÅŸte alarme false că o să fie mega-inflaÅ£ie, o să avem undeva spre 2% inflaÅ£ie. Foarte mică", a declarat Victor Ponta.

La bilanÅ£ul a 550 de zile de la învestirea Guvernului său, Ponta a Å£inut să menÅ£ioneze realizările Cabinetului, dar ÅŸi viitoarele măsuri. 

"Sunt lucruri importante pe care le-am realizat în aceste 550 de zile, dar sunt lucruri ÅŸi mai importante pe care trebuie să le realizăm. Din punctul de vedere al datelor economice, cred că am îndeplinit ce era mai important. Am reuÅŸit să câÅŸtigăm marele pariu cu fondurile europene. În ce priveÅŸte obligaÅ£iile internaÅ£ionale, am încheiat cu bine un acord cu FMI, am semnat unul nou. Avem o creÅŸtere economică peste cea prognozată – 1,7%. Ne achităm în continuare de toate obligaÅ£iile, salariile au fost reîntregite, nu am mărit nicio taxă importantă. A rămas cota unică 16%, TVA de 24%. Încadrarea în deficit e o obligaÅ£ie pe care România o are ca membru al UE", a mai spus premierul Ponta.

"Dacă vorbim de gaz, da, e vorba despre independenţă energetică. Noi, în momentul acesta, importăm tot. Mai există un proiect pe care l-am discutat - cablul de transport de energie între Turcia ÅŸi România. Ar putea să înceapă chiar de anul viitor, dacă toate condiÅ£iile sunt îndeplinite, din partea premierului Ergodan. Consumul domestic a avut o creÅŸtere la momentul în care am dat înapoi salariile bugetarilor. Dar în zona privată nu s-a întâmplat aÅŸa. Anul viitor, cu siguranţă indexăm pensiile, cu rata inflaÅ£iei, avem la salarii un spaÅ£iu egal cu rata inflaÅ£iei, pentru a creÅŸte salariile cele mai mici din zona de stat", a mai declarat Ponta la Antena 3.