News Mehedinti

Vrei să citești și nu știi ce? Iată 5 tipuri de cărți care trebuie să-ți treacă prin mână măcar o dată!

Data: 28-8-2020

Există momente în care dispui de timp liber, pe care îți dorești să îl investești în tine, făcând ceva productiv. În acest sens, poți să te bucuri de momente de relaxare, citind o carte, indiferent de genul literar al acesteia. Mai mult decât atât, cititul va fi întotdeauna o alternativă bună pentru orice activitate care nu face decât să îți consume timpul inutil. 

Dacă ai rămas în pană de idei și nu te atrage niciun titlu sau efectiv nu știi ce fel de lectură să alegi, află, în continuare, care sunt cele 5 tipuri de cărți pe care trebuie neapărat să le citești măcar o dată în viață, pentru a afla lucruri noi și extrem de interesante. 

Iată 5 tipuri de cărți pe care trebuie să le citești!

 

  1. Cărțile de istorie sau de artă

Pentru fiecare persoană este importantă istoria locurilor natale sau a altor popoare. Numeroși oameni sunt atrași de acest gen literar, printre ei aflându-se și cinefilii, care aleg întotdeauna un film istoric în defavoarea oricărei alte tematici. 

Chiar dacă nu te afli printre aceștia, o carte istorică trebuie să-ți treacă măcar o dată prin mână, indiferent de subiectul dezbătut în ea. Dacă vrei să alegi una care să te atragă, poți afla din kronika care sunt ultimele titluri publicate, toate bazate pe istorie și pe non-ficțiune.

 

  1. Cărțile romantice

Chiar dacă, adesea, acestea sunt favoritele doamnelor, trebuie să știi că și domnii ce se respectă trebuie să citească măcar o dată o carte romantică. În funcție de subiectul ei, poți alege una care știi că ți se va potrivi de la prima răsfoire ori poți ruga o prietenă să-ți recomande un titlu ce merită cu adevărat citit. 

 

  1. Cărțile de dezvoltare personală

Dezvoltarea personală poate fi cheia motivației pe care o cauți de ceva timp. Pentru acest lucru, poți încerca să citești o astfel de carte, pentru a afla ce faci greșit și cum te poți perfecționa în relațiile cu cei din jur sau cum poți ajunge cea mai bună versiune a ta. 

 

  1. Cărțile psihologice

Psihologia este un domeniu destul de greu, iar pentru a înțelege o astfel de carte sau pentru a te simți atras de ea, trebuie să ai câteva cunoștințe în acest sens. În caz contrar, poți alege una ușoară, care să nu trateze subiecte dificile și, astfel, vei afla dacă te atrage sau nu acest gen de lectură. 

 

  1. Cărțile de tip jurnal

Aceste cărți sunt mai populare printre doamnele și domnișoarele care sunt curioase să afle parcursul unui personaj sau finalul unei povești, care, uneori, poate fi imprevizibil. Dacă vrei un titlu care să te țină în suspans și care să te captiveze, poți încerca unul tip jurnal.

Așadar, acum că ai aflat care sunt cele cinci tipuri de cărți dintre care trebuie să citești măcar una, ține cont de cele prezentate în acest articol atunci când ești în pană de idei și îți dorești să lecturezi ceva dintr-un domeniu nou. În cazul în care ai timp liber și vrei să ți-l petreci citind o carte, trebuie să știi că vei avea numeroase beneficii în viitor.

Sursa foto: shutterstock.com