News Mehedinti

Vrei sa iti cumperi APARTAMENT intr-un BLOC NOU? Iata care sunt TOP 3 ASPECTE la care sa fii ATENT

Vrei sa iti cumperi APARTAMENT intr-un BLOC NOU? Iata care sunt TOP 3 ASPECTE la care sa fii ATENT

Data: 14-8-2019

 

Blocurile noi sunt din ce in ce mai des intalnite in orasele mari si nu numai. Majoritatea sunt situate la periferia oraselor, in zone linistite si destul de bine dezvoltate, insa exista si blocuri noi situate in zone centrale, impanzite de numeroase atractii si facilitati. 

 

Avantajele unui apartament intr-un astfel de bloc nu sunt putine, de la locuinte spatioase si pana la siguranta in caz de cutremur si alte dezastre. Totusi, este o idee buna sa fii atent la cateva aspecte daca doresti sa iti cumperi o astfel de locuinta.

 

Iata care sunt acestea:

 

1. Compartimentarea apartamentului

 

Este cel mai bine sa alegi un apartament intr-un bloc gata construit comparativ cu unul intr-un bloc nefinalizat, deoarece rezultatul final conteaza enorm. In functie de nevoile si dorintele tale, acorda atentie compartimentarii locuintei. Este bucataria bine amplasata, destul de mare? Iti doresti o bucatarie open-space sau una inchisa? Nu vrei ca baia sa fie langa bucatarie ori vrei ca dormitorul sa aiba o baie separata? Toate aceste aspecte sunt importante atunci cand iti cumperi o casa, deoarece pot deveni lucruri deranjante odata cu trecerea timpului. 

 

In plus, ca sa stii ca ai gasit un dezvoltator imobiliar 100% de incredere, acesta trebuie sa iti poata prezenta toate actele necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare. Daca nu stii care sunt acestea, citeste aici mai multe detalii.

 

            2. Zona in care este construit blocul

 

Zona in care vei locui este foarte importanta, asa ca trebuie sa acorzi atentie acestui aspect. In primul rand afla daca zona este una sigura, deoarece vor fi situatii in care vei veni pe jos acasa la ore tarzii sau chiar noaptea. Mai apoi, intereseaza-te ce mijloace de transport ai in apropiere si daca exista magazine, farmacii, restaurante, scoli, gradinite si orice altceva ti-ar putea fi util.

 

In cazul in care esti interesat de siguranta in caz de cutremur, afla mai multe despre vechimea cladirilor din zona in care doresti sa iti cumperi locuinta. Spre exemplu, pentru orasul Bucuresti exista statistici legate de numarul cartierelor care au cele mai multe blocuri construite dupa cutremurul din 1977.

 

              3. Instalatiile electrice si sanitare

 

Instalatiile electrice si sanitare sunt importante deoarece asigura buna functionare a unui camin, iar in cazul in care nu sunt corect realizate, pot aparea accidente. Verifica instalatiile acestea alaturi de un profesionist si nu ezita sa faci anumite schimbari daca consideri ca este necesar. 

 

Poti inlocui orice crezi de cuviinta, de la tablou electric si pana la robineti de gaze. Daca doresti sa cumperi chiar tu piese de calitate, gasesti aici robineti de gaze la preturi mici si nu numai. 

 

Un apartament intr-un bloc nou poate fi o investitie minunata pentru tine, insa nu uita sa acorzi atentie tuturor aspectelor care iti vor influenta viata in noul camin, de la zona si pana la constructia blocului. Consulta profesionisti daca simti ca nu poti lua o decizie obiectiva si asculta si sfaturile celor ce au trecut deja prin aceasta experienta. 

 

Sursa foto: shutterstock.com