News Mehedinti

Vrei să lucrezi de acasă? Top 3 joburi bine plătite online!

Data: 20-5-2020

 

În ultima vreme, din cauza situației neprevăzute la nivelul țării, tot mai multe persoane active pe piața muncii s-au văzut nevoite să renunțe la joburile actuale și să-și schimbe locul de muncă sau chiar profesia. Fie că au copii acasă pe care trebuie să îi supravegheze, fie că veniturile le-au fost reduse parțial, restricțiile de circulație i-au făcut pe toți să-și reconsidere sursele de venit și munca prestată.

 

Conform unor date oficiale, România se situează printre țările cu cea mai rapidă și mai extinsă rețea de internet, astfel că tot mai mulți români aleg un job online ca alternativă sigură la munca de la birou.

 

Iată 3 domenii în care te poți angaja cu o pregătire rapidă și care nu necesită experiență anterioară:

  1. Model Videochat

     

Dacă ești o persoană comunicativă, căreia îi face plăcere să cunoască oameni noi și să îi faci să zâmbească, poți încerca să lucrezi ca model videochat, o ocupație care se poate desfășura și din intimitatea propriului cămin, dar și într-un studio de videochat, care este varianta mai benefică din multe puncte de vedere, și care aduce câștiguri substanțiale și rapide.

 

În funcție de personalitatea ta și de cât de deschisă ești față de străini, poți opta pentru videochat adult sau non-adult. Vei deveni foarte abilă în psihologia umană, vei cunoaște persoane foarte diferite ca background și vei conversa cu oameni de pe toate continentele chiar din fața laptopului tău. În plus, primești și traininguri gratuite, care te vor ajuta să devii mai încrezătoare, mai feminină și să scapi de trac în fața camerei. Avantajul de a avea independență financiară va aduce cu el deschiderea către alte oportunități, posibilitatea de a-ți întreține hobby-urile sau de a continua studiile fără să duci grija banilor.

  1. Operator date remote

     

Odată cu creșterea cumpărăturilor online, tot mai multe magazine și-au mutat vânzările pe internet și caută persoane care să aibă abilități digitale și atenție la detalii pentru a urca produsele pe site spre vânzare.

 

Este o activitate relativ nouă, care necesită abilități tehnice minime și care te poate ajuta să înțelegi domeniul marketingului, depinzând doar de conexiunea la internet. Din păcate, facultățile dedicate acestui domeniu nu îți vor oferi experiența practică pe care un astfel de job o oferă, așa că de ce să nu încerci?

 

  1. Customer Support Specialist

     

Dacă stăpânești o limbă străină sau ai abilități de negociere și vânzări sau dacă dorești să dobândești astfel de competențe, poți încerca poziția de Customer Support Specialist, pe care o regăsești în majoritatea firmelor la ora actuală. Vei discuta cu clienți, vei prelua comenzi și vei consilia persoanele nehotărâte care apelează acest serviciu. Îți poți îmbunătăți răbdarea, capacitatea de ascultare și afli foarte multe lucruri despre compania pentru care lucrezi, așa că, ulterior, poți fi promovat. Tot ce ai nevoie pentru a munci pe o astfel de poziție sunt conexiunea la internet și o pereche de căști cu microfon, pentru a prelua apelurile.

 

Acestea sunt doar câteva dintre joburile care s-au adaptat circumstanțelor din prezent și care au o cerere foarte mare de forță de muncă. Toate cele trei variante necesită abilități de comunicare și familiarizarea cu internetul, dar orice persoană cu voință și dorință de dezvoltare poate încerca să cunoască aceste domenii pentru a-și asigura un viitor pe piața muncii.

 

Sursa foto: www.shutterstock.com