News Mehedinti

AGENT DE POLIȚIE AMENINȚAT CU MOARTEA DE UN PATRON DIN STREHAIA

Data: 6-12-2021

Având în vederea apariția în spațiul public a unei înregistrări telefonice între un polițist și un bărbat din orașul Strehaia, I.P.J. Mehedinți transmite următoarele:

,,În luna mai a.c., un polițist al Poliției Orașului Strehaia s-a autosesizat cu privire la faptul că la un restaurant din orașul Strehaia se desfășura un eveniment cu mai multe persoane. Având în vedere contextul pandemiei Covid-19 prin care era interzisă organizarea de evenimente, polițistul a intervenit pentru încetarea acestei situații. Ulterior polițistul a fost contactat telefonic de patronul restaurantului și soția acestuia, adresându-i cuvinte jignitoare și amenințări cu moartea. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună măsurile corespunzătoare.,,

Și Sindicatul EUROPOL Mehedinți lămurește situația și transmite următoarele precizări:

,, Într-o seară de sâmbătă, în orașul Strehaia din județul Mehedinți, un agent de poliție primește un pont că la restaurantul din centru este ditamai paranghelia cu zeci de persoane, ocazionată de organizarea unui botez. Polițistul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toți mesenii sunt cu lecția învățată, fiecare spune că nu se cunoaște cu celălalt și că au venit individual să servească masa la restaurant. Colegul nu reușește să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenți încep să părăsească localul. Apoi polițistul le pune în vedere angajaților restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancționa contravențional, după care părăsește localul în cauză. La scurt timp, agentul de poliție iese din serviciu și îi informează pe colegii lui solictându-le să manifeste atenție cu privire la activitatea de la acel local. În drum spre casă, în jurul orei 23:00, agentul este sunat de mai multe ori pe telefonul personal de pe un număr pe care nu îl cunoștea. În momentul în care a răspuns, la celălalt capăt era patronul restaurantului la care a fost în urmă cu puțin timp pentru a efectua verificări. Patronul, pe un ton amenințător, într-o cascadă de injurii și cu scopul evident de a-l intimida, îi spune în față că vrea să știe unde este pentru a se deplasa spre el. Polițistul refuză, apoi patronul din Strehaia se dezlănțuie la adresa lui, iar printre altele îi spune: „Iți tai capul futu-ți rasa mă-tii, vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu îți tai capu’!”