News Mehedinti

AGENT DE POLIÈšIE AMENINÈšAT CU MOARTEA DE UN PATRON DIN STREHAIA

Data: 6-12-2021

Având în vederea apariÈ›ia în spaÈ›iul public a unei înregistrări telefonice între un poliÈ›ist È™i un bărbat din oraÈ™ul Strehaia, I.P.J. MehedinÈ›i transmite următoarele:

,,În luna mai a.c., un poliÈ›ist al PoliÈ›iei OraÈ™ului Strehaia s-a autosesizat cu privire la faptul că la un restaurant din oraÈ™ul Strehaia se desfășura un eveniment cu mai multe persoane. Având în vedere contextul pandemiei Covid-19 prin care era interzisă organizarea de evenimente, poliÈ›istul a intervenit pentru încetarea acestei situaÈ›ii. Ulterior poliÈ›istul a fost contactat telefonic de patronul restaurantului È™i soÈ›ia acestuia, adresându-i cuvinte jignitoare È™i amenințări cu moartea. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârÈ™irea infracÈ›iunii de ultraj, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună măsurile corespunzătoare.,,

Și Sindicatul EUROPOL Mehedinți lămurește situația și transmite următoarele precizări:

,, Într-o seară de sâmbătă, în oraÈ™ul Strehaia din judeÈ›ul MehedinÈ›i, un agent de poliÈ›ie primeÈ™te un pont că la restaurantul din centru este ditamai paranghelia cu zeci de persoane, ocazionată de organizarea unui botez. PoliÈ›istul, singur în serviciu, din lipsă de personal, se deplasează la restaurant, ajunge în interior si toÈ›i mesenii sunt cu lecÈ›ia învățată, fiecare spune că nu se cunoaÈ™te cu celălalt È™i că au venit individual să servească masa la restaurant. Colegul nu reuÈ™eÈ™te să identifice suficiente probe pentru a putea stabili cu certitudine că este vorba despre o petrecere privată, interzisă la acel moment, însă o parte din cei prezenÈ›i încep să părăsească localul. Apoi poliÈ›istul le pune în vedere angajaÈ›ilor restaurantului că dacă va putea proba suspiciunea conform căreia a fost organizată o petrecere, interzisă de contextul pandemic, îi va sancÈ›iona contravenÈ›ional, după care părăseÈ™te localul în cauză. La scurt timp, agentul de poliÈ›ie iese din serviciu È™i îi informează pe colegii lui solictându-le să manifeste atenÈ›ie cu privire la activitatea de la acel local. În drum spre casă, în jurul orei 23:00, agentul este sunat de mai multe ori pe telefonul personal de pe un număr pe care nu îl cunoÈ™tea. În momentul în care a răspuns, la celălalt capăt era patronul restaurantului la care a fost în urmă cu puÈ›in timp pentru a efectua verificări. Patronul, pe un ton amenințător, într-o cascadă de injurii È™i cu scopul evident de a-l intimida, îi spune în față că vrea să È™tie unde este pentru a se deplasa spre el. PoliÈ›istul refuză, apoi patronul din Strehaia se dezlănÈ›uie la adresa lui, iar printre altele îi spune: „IÈ›i tai capul futu-È›i rasa mă-tii, vin È™i te iau din pat È™i acolo la tine, de față cu mumă-ta È™i cu tac-tu îÈ›i tai capu’!”